17 Dagen dieet – Fase 2

Ondertussen zijn we alweer 17 dagen en dus een volgende fase in mijn dieet verder. De eerste fase verliep met succes en zorgde voor 4,5 kg minder. Benieuwd naar de resultaten van fase 2!

.
Fase 2: Wat mag je eten?

Fase 2 is iets minder streng en laat wat extra dingen toe. Tijdens deze fase mag je bepaalde koolhydraten wél eten, zoals quinoa, havermout, bulgur, bruine rijst, zoete aardappel, … Maar let op, je mag dit slechts om de dag! Je eet dus 1 dag zoals in fase 1, zonder koolhydraten, en 1 dag met koolhydraten. Dit patroon blijf je aanhouden. Op oneven dagen mag je dus koolhydraten eten, op even dagen niet.

.
Hoe verliep het voor mij?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze fase iets minder strikt heb toegepast. Niet in de zin dat ik gezondigd heb of vaker koolhydraten at, maar net het omgekeerde. Ik ben ondertussen zo gewoon aan het hele eetpatroon van fase 1, dat het voor mij vanzelfsprekend is geworden om te koken zonder koolhydraten. Ik heb dus vaker fase 1 toegepast dan fase 2, al heb ik zo nu en dan wel bruine rijst gegeten wanneer ik even niet wist wat klaar te maken.

.
Het resultaat

Zoals verwacht gaat de gewichtsafname in deze fase iets trager. Toch bleef ik goed afvallen door het afwisselen. Het boek geeft aan dat het alterneren tussen koolhydraatdagen en niet-koolhydraatdagen ervoor zorgt dat je lichaam niet went aan een eetpatroon en daardoor vet blijft verbranden. Klinkt logisch en dit is dus ook zeker iets dat ik ook na mijn dieet ga blijven toepassen. Het werkt, dus waarom niet.

Maar hoeveel viel ik dan af in deze fase? In fase 1 verloor ik 4,5 kg, in deze fase verloor ik 1,3 kg. Ik zit dus in totaal op -5,8 kg op dit moment. Zeker niet slecht, maar ik denk dat ik meer had kunnen verliezen als ik fase 2 strikter had toegepast. Omdat ik fase 1 iets te lang aanhield en niet meteen ben begonnen met afwisselen raakte mijn lichaam waarschijnlijk wel gewend aan mijn eetpatroon. Een tip dus voor wie dit dieet wil toepassen: hou fase 1 niet aan, ondanks de goede resultaten van die fase! Eet koolhydraten op dagen wanneer het mag!

Tijd voor fase 3. Ik ben van plan deze weer strikt te volgen en mezelf niet meer te verbieden dan nodig is en ben benieuwd hoe deze fase zal dan verlopen. Na deze fase komt er waarschijnlijk een round up post en video en een post waarin ik het dieet en de regels uitleg. Dus stay tuned!

Hoe gaat het bij jullie?

2 Comments

  1. Anneleen 23 september 2017

    Dat zijn inderdaad zeer giede resultaten na 34 dagen hoor! Wauw! Ik ben zeer benieuwd naar de derde fase en de round up ^.^

    Beantwoorden
    • Romina 14 november 2017

      Round up coming sooooon In video welliswaar


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge