17 Dagen Dieet – Fase 1 & Resultaat – Gezond Afvallen

Wie mijn blog al langer volgt weet dat mijn gewicht een eeuwige struggle is voor mij. Gezonde recepten en blogposts over diëten zijn dan ook niet nieuw hier. Ik probeer al jaren mijn streefgewicht te behalen door verschillende diëten uit te proberen, maar helaas zonder blijvend resultaat. Vandaag vertel ik meer over het dieet dat ik op dit moment volg mét resultaat!

Het 17 dagen dieet

Dat klinkt als een droom, toch? Maar laat je niet vangen. Het is geen mirakel dieet waarbij je binnen 17 dagen 10 kilo afvalt en weer naar je normale leventje terug kan.

Het 17 dagen dieet bestaat uit 4 fasen: 3 fasen van 17 dagen en een stabilisatiefase. De verschillende fasen bepalen welk soort voeding je op dat moment mag eten en welke ingrediënten absoluut verboden zijn. Ik neem jullie mee in mijn ervaring met dit dieet en geef jullie tips en ideetjes om het ook zelf vol te houden deze keer!

Fase 1

Ik begon mijn dieet op 14 augustus, ineens ook mijn eerste werkdag. Een mooie nieuwe start. :p Dat wil zeggen dat fase 1 voor mij ondertussen erop zit en ik hierover met plezier mijn ervaring en resultaten deel.

Tijdens fase 1 start je je dag met citroenwater en eet je voornamelijk groenten en proteïnen. Koolhydraten en suikers zijn je absolute vijand tijdens deze eerste 17 dagen. Hierdoor komt je lichaam in een toestand van pure vetverbranding omdat er onvoldoende koolhydraten in je lichaam aanwezig zijn om energie uit te putten. (Ik ben geen expert of voedingsdeskundige, maar dit is wat ik er in mensentaal van begrepen heb :p) Kip, vis, groenten en bepaalde vruchten zijn je beste vrienden. Klinkt saai en eentonig, maar geloof mij, lekker eten tijdens deze fase is mogelijk en mijn vriend is getuige! Omdat ik dit artikel niet gigantisch lang wil maken, ga ik hier geen recepten delen. Maar mocht je graag receptjes willen zien die je tijdens deze fase mag eten, let me know! Naast het gezonde eten wordt er aangeraden om 17 minuten per dag te bewegen. Ik heb dit persoonlijk niet toegepast (lazy girl over here), maar mocht je er tijd voor hebben: alle extraatjes helpen!

Resultaat na fase 1

De eerste fase zit erop, 17 dagen zijn gepasseerd, tijd voor de resultaten. Met wat discipline (oh ja, dit heb je wel degelijk nodig als je in het weekend graag gaat uiteten, want ook hier moet je alle koolhydraten en vetten laten!) slaagde ik erin om in de eerste fase 4,5 kilo te verliezen. Mijn kleding zit al beter en dat is een grote motivatie om verder te gaan met de volgende fase.

Fase 2 en 3

Op dit moment zit ik in fase 2. Dag 7 om precies te zijn. In deze fase mag ik al heel wat meer toevoegen aan mijn eetpatroon. Koolhydraten zoals quinoa, bulgur, bruine rijst zijn nu bijvoorbeeld wel toegelaten. Ik verwacht dat de gewichtsafname in deze fase een stukje trager zal gaan, wat niet ongewoon zou zijn. Ik ben alvast benieuwd!

I’ll keep u posted!

2 Comments

 1. Anneleen 14 september 2017

  Ik ben zeer benieuwd naar de verdere resultaten! Ik struggle ook al jaar en dag met mijn gewicht dus als dit goed vol te houden is wil ik dit zeker ook een kans geven!
  Proficiat met de eerste 4,5kg dat is echt heel wat op 17dagen!
  Ben benieuwd naar de follow up en de resultaten van de volgende fases

  Beantwoorden
  • Romina 14 november 2017

   Er komt sowieso nog een video over mijn dieet, want ben echt supertevreden met de resultaten tot nu toe en ik weet eindelijk wat werkt voor mij dus wil dat heel graag delen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge