4 top tips voor een betere nachtrust

Iets wat we ongetwijfeld allemaal nodig hebben is een goede en kwalitatieve nachtrust. In onze drukke levensstijl van vandaag kan en mag dit niet ontbreken. Ik ben lang niet de enige die soms moeilijker in slaap geraakt of simpelweg slecht slaapt. Vandaag deel ik daarom enkele tips voor een betere nachtrust.

Maandag 22u30. Je ligt te woelen en geraakt niet meer in slaap. Met nog een hele werkweek voor de boeg (en daardoor meer stress), niet helemaal waar je op zit te wachten. Deze tips verminderen stress en bevorderen zo de nachtrust.

Ritme & Routine

Om je lichaam klaar te stomen voor de nacht die eraan komt, kan je proberen een routine te vormen die je elke avond toepast. Neem bijvoorbeeld een warm bad of douche voor het slapengaan en lees een hoofdstuk in je favoriete boek. Start deze routine elke avond op hetzelfde moment zodat je op hetzelfde tijdstip kan slapen. Doe dit bijvoorbeeld aan de hand van een wekker of aan de hand van de “Bedtijd” optie in de “Klok” app van iPhone. Stel het tijdstip in waarop je zou willen slapen en opstaan, rekening houdend met 7 tot 8 uur slaap en bepaal aan de hand van jouw routine de bedtijdherinnering in “opties”.

Zo’n routine hoef je niet te beperken tot de avond. Je hele dagroutine speelt mee in je nachtrust. Iets wat je bijvoorbeeld in je dagelijkse routine kan verwerken is een wandeling. Sport en veel daglicht verbeteren namelijk de nachtrust volgens een studie bij oudere mensen! Bij zo’n routine is het ook aangeraden om 2 uur voor het slapen gaan niet meer te eten. Je lichaam hoeft zo geen maaltijd meer te verwerken ’s nachts, waardoor je nachtrust zal verbeteren. Bovendien is het nog beter voor de lijn ook!

Koppel aan deze routine eveneens de nachtmodus “Night Shift” van iPhone, waarbij je scherm geler wordt en daglicht niet meer wordt nagebootst, en ook je lichaam zal in nachtmodus vertoeven.

Stop piekeren

Om piekeren gedurende de nacht de voorkomen, kan je gebruik maken van een notitieboekje op je nachtkastje. Schrijf al je zorgen en to do’s op zodat je er doorheen de nacht niet over moet nadenken en met een leeg hoofd van je nachtrust kan genieten. Om daarnaast stress doorheen de dag te verhelpen en te verminderen en ook zo weer bij te dragen aan een betere nachtrust, kan je ook kiezen voor een natuurlijke rustgever zoals bijvoorbeeld No Stress op basis van ahornsiroop en 8 rustgevende kruiden.

Schrap Cafeïne, nicotine & alcohol

Roken, alcohol en koffie spelen ongetwijfeld een rol in de nachtrust. Het spreekt dan ook voor zich dat deze best zoveel mogelijk achterwegen gelaten worden. Een ‘slaapmutsje’ lijkt vaak een goed idee, maar is het helemaal niet. Je zal er goed van inslapen maar zodra het is uitgewerkt, zal het je alleen maar wakker houden.
Supplementen

Om het effect van deze tips te maximaliseren zijn er verschillende supplementen te krijgen zoals bijvoorbeeld melatonine en de slaap- en rustbevorderende supplementenSambrosa Care op basis van honing en kruiden bijvoorbeeld. Ze hebben elk een unieke formule en werking en zijn samengesteld met de meest kwalitatieve ingrediënten. Naast supplementen zijn er ook tal van slaapdranken op natuurlijke basis te krijgen, zoals Sambrosa Natural, Sambrosa Melatonine en Sambrosa Original, die zorgen voor een betere nachtrust.

De voordelen van zulke supplementen en slaapdranken zijn ruim. Ze zijn makkelijk in te nemen door hun vorm en worden daardoor ook snel opgenomen in het lichaam voor een snelle en efficiënte werking. Bovendien zijn ze natuurlijk en gemaakt met de meest kwalitatieve ingrediënten, afgestemd op jouw wensen. De combinatie hiervan met bovenstaande tips brengt je in dromenland zoals nooit eerder mogelijk leek!

Welke tips heb jij nog?

2 Comments

 1. Nicole 21 juli 2017

  Hele fijne en goede tips. Mijn grootste struikelblok is toch wel het ritme. Die zit niet helemaal lekker haha.
  Nicole onlangs geplaatst…Pack With Me: What Makeup Do I Take With Me On A 1-Week VacationMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 3 augustus 2017

   Fijn dat je er iets aan hebt! En yes, herkenbaar! whoops 🙈


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge