7 manieren om jouw mooiste zomerfoto’s te bewaren

Daar is de zomer weer, de barbecues, de citytripjes en reisjes met familie en vrienden. Al deze zalig zomerdagen leggen we maar al te graag vast op foto. Maar zodra de zomer voorbij is, verdwijnen deze foto’s op onze computers en worden ze helaas vaak vergeten. Ik toon jullie 7 manieren om je mooiste zomerfoto’s en zo ook je mooiste zomerbelevenissen voor altijd te koesteren!

.

7. De Souvenir Pot

Een optie die vooral leuk is als geschenkje of als kleine decoratie item dat je makkelijk kan variëren is de souvenir pot. Het is zo klein of groot als je zelf wil, maar geeft een persoonlijke toets aan je interieur of aan je geschenk.

Vul een doorzichtige pot met bijvoorbeeld zand en schelpjes of fairy lights (of beide) gevolgd door je favoriete zomerfoto en klaar. Snel, maar toch leuk en heel persoonlijk!

.

6. Herinneringen Deur

Een andere optie die je elke zomer weer kan aanpassen is een herinneringen deur. Of het nu de deur van je koelkast of de deur van je slaapkamer is, simpelweg de leukste foto’s van je zomer (of eender welk moment) laten printen in diverse formaten, op de deur kleven en klaar.

.

5. Fotoslinger

Eentje die je wel vaker voorbij ziet komen en ook supermakkelijk en snel is, is de fotoslinger. Gebruik in dit geval een simpel touw of opnieuw fairy lights en wat knijpers om je foto’s op te hangen en tadaaaa, een mooie zomerse meur vol leuke herinneringen!

.

4. Muurdecoratie

Iets meer voor de hand liggen is simpelweg een foto aan de muur hangen. Maar dat hoeft niet per se op een ‘saaie’ manier te gebeuren. Je kan kiezen voor een simpele poster in een kader of een canvas met je favoriete foto, maar je kan het ook origineler maken door te kiezen voor het bedrukken van hout, aluminium of plexiglass! Dit zag je nog niet overal, toch?

" Erschwinglichen Trending Fotografie Kulissen Hintergrnde Backdrops"

.

3. Iphone hoesje

Onze smatphones zijn niet meer weg te denken. Hoe zouden we anders zoveel leuke foto’s kunnen maken op de meest onverwachte momenten? Om je smartphone daarom zo goed mogelijk te beschermen kan je ook kiezen voor een gepersonaliseerd telefoonhoesje. Zo is je meest dierbare moment altijd binnen handbereik.

.

2. Persoonlijke (school)agenda

Voor de schriftelijke planners onder ons die graag een papieren agenda gebruiken (ME): waarom je agenda niet personaliseren. Ga voor een agenda vol met leuke (zomer)foto’s. Zo wordt je het hele jaar door herinnert aan je mooiste momenten en leukste vakanties en heb je elke dag weer iets om naar uit te kijken en om van op te beuren op wat minder goede dagen.

.

1. Fotoboek

Tot slot mijn persoonlijke favoriet, naast de agenda: een fotoboek. Ze bestaan in allerlei maten en vormen en je kan er je fantasie en creativiteit de vrije loop in laten gaan. Je kan voor elke zomer of voor elke vakantie een mooi fotoboek maken en ze allemaal bewaren op 1 plek. Zo krijg je een mooi overzicht van al je leuke herinneringen en kan je met vrienden en familie gezellig terugkijken naar die momenten.

Bij Fotofabriek kan dit op een hele makkelijke manier aan de hand van een programma, waarin je elk formaat kan kiezen en elk gemaakt fotoboek kan opslaan en zo voor elk fotoboek een gelijkaardige layout kan aanhouden.

Tijdens het maken van je fotoboek krijg je duidelijk instructies over de kwaliteit van je foto’s en de manier waarop je de foto’s plaats. Je kan er dus zeker van zijn dat het boek dat je maakt in de best mogelijke kwaliteit bij je aankomt.

Ik maakte zelf een liggend A4 hardcover fotoboek van onze vakantie naar Zuid-Afrika. Eén van de mooiste vakanties tot nu toe en een fotoboek kon dus zeker niet ontbreken deze keer.

In het fotoboek verwerkte ik zowel foto’s die met mijn camera getrokken zijn als foto’s die met mijn iPhone 6s getrokken zijn. Beide gaan perfect want het programma geeft het aan zodra de kwaliteit van een foto verminderd door het uitvergroten ervan. De foto’s die met de camera getrokken zijn konden een volledige (of zelfs 2) bladzijde innemen, de foto’s van mijn iPhone hield ik eerder wat kleiner om de kwaliteit te bewaren.

hintergrund herbst//hintergrund wald//hintergrund bltter

Zodra je fotoboek gemaakt wordt, krijgt je een persoonlijk filmpje doorgestuurd via mail. Ik vind het echt top dat ze zo gepersonaliseerd tewerk gaan. Dat geeft een vertrouwd gevoel en maakt het nog leuker om je artikelen hier te bestellen!

Vanaf nu zou ik elke vakantie in een fotoboek willen vastleggen om zo een mooie collectie uit te bouwen waar we later nog op terug kunnen kijken. Zo blijven onze herinneringen nog jarenlang bestaan.

Hoe bewaar jij je favoriete foto’s?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge