Mijn Blog & Youtube Essentials ♥ Review Snelle oplader

Bloggen doe ik ondertussen al een hele tijd. Youtube iets minder lang. Toch heb ik een soort vaste routine ontwikkeld om te bloggen en om te filmen en heb ik ook mijn vaste benodigdheden of essentials die ik gebruik voor beide. Ik laat ze vandaag aan jullie zien!

Blog en Youtube Essentials -feb.2016- DaintyRibbons.com06

Laptop

Als eerste kan een laptop natuurlijk absoluut niet ontbreken. Zonder een laptop of computer kan je simpelweg geen blog beginnen. Ik denk dat dat voor zich spreekt! Ik heb zelf de gouden macbook, waar ik zelf enorm tevreden over ben en alles op doe voor mijn blog! De girly muis (die ik ooit van papa kreeg) is uiteraard optioneel, haha!

Blog en Youtube Essentials -feb.2016- DaintyRibbons.com03

Externe Harde Schijf

Een item dat geen must is maar dat ik zelf wel vaak gebruik is mijn externe harde schijf. Ik heb er eentje van WD Elements en hoewel ik er niet veel van ken, doet hij het voor mij prima. Ik verkies er zelf voor om zo weinig mogelijk blogmateriaal (foto’s en filmpjes) op mijn laptop zelf te houden. Die bewaar ik liefst allemaal op mijn externe harde schijf.

Iphone & Oplader

Ook mijn Iphone is vrij essentieel. Niet voor het schrijven van artikels, wel voor het delen ervan op social media. De meeste social media kunnen ook bediend worden vanaf je laptop en een gsm is dan niet nodig. Voor instagram heb je echter toch echt een gsm nodig.

Een andere reden waarvoor ik mijn gsm essentieel vind voor mijn blog is om on the go the checken of mijn artikels online zijn gekomen, om artikels on the go te blijven delen en om mijn lezers via verschillende kanalen op de hoogte te houden over mijn blog maar ook over mezelf. Denk dan bijvoorbeeld ook aan Snapchat (follow me: “Romina244” :D). Helaas wilt dit wel zeggen dat de batterij van mijn Iphone als een sneltrein afgaat en ik heb geen geduld om hem op te laden.

Gelukkig bestaan hier oplossingen voor zoals deze extra snelle oplader van 10 watt die ervoor zorgt dat mijn gsm in een fractie van de normale tijd weer de 100% bereikt. Ik mocht deze ontvangen van gsmoplader.nl en gebruik sindsien niets anders meer. Ik ben gewoon veel te ongeduldig om mijn standaard kabeltje nog te gebruiken! Voor wie graag wat vernieuwender uitpakt, hebben ze ook tal van draadloze opladers ter beschikking! Geen gedoe meer met kapotte kabeltjes, want geef toe, daar kent Apple wel iets van. :p

Blog en Youtube Essentials -feb.2016- DaintyRibbons.com02

e-polette

Iets dat voor mij niet meer kan ontbreken als ik een lange tijd op mijn computer moet doorbrengen is mijn e-polette. Ik heb hier al een uitgebreid artikel aan gewijd, waar jullie kunnen lezen waarom dit zo’n bijzondere en belangrijke bril is!

Blog en Youtube Essentials -feb.2016- DaintyRibbons.com04

Statief

Iets waarvan ik geen foto van maakte omdat het iets is dat je volgens mij zeker niet MOET hebben om te bloggen of aan youtube te doen is mijn statief. Ik vind het zelf wel erg makkelijk om er eentje te hebben, maar natuurlijk kan je ook filmen met een geïmproviseerd statief! Laat je creativiteit de vrije loop!

Camera: Samsung NX330M

Last but certainly not least: Mijn camera, de Samsung NX300M. Uiteraard is elke camera een optie, maar tegendraads als ik ben wou ik geen spiegelreflex camera zoals iedereen. Ik wou een camera die ietsje compacter was maar dezelfde kwaliteit kan leveren. En dat vond ik in deze camera. Ik ben er nog steeds enorm blij mee en neem deze baby echt overal mee naartoe. Maar de hoofdreden dat ik deze kocht is natuurlijk mijn blog. Alle foto’s en filmpjes op mijn blog werden gemaakt met deze camera. De mogelijkheden zijn eindeloos met dit toestel en niet geheel onbelangrijk: het toestel ziet er (voor mij dan toch) heel mooi uit!

Blog en Youtube Essentials -feb.2016- DaintyRibbons.com01

Zo, dit zijn mijn essentials om te bloggen en aan youtube te doen. Er zijn uiteraard nog tal van andere dingen die je zou kunnen gebruiken zoals leuke achtergronden, maar ik gebruik dit zelf niet. Een witte bureau is voor mij voldoende voor de foto’s en mijn kamer als achtergrond voor de video’s.

Blog en Youtube Essentials -feb.2016- DaintyRibbons.com05

Wat zijn jullie essentials?

* Dit artikel bevat een product dat ik ontvangen heb ter review.
Alle meningen zijn uitsluitend van mij en 100% eerlijk.

6 Comments

 1. beautifulday4makeup 10 februari 2016

  Ik bewaar al mijn foto’s en videos ook op een externe harde schijf, anders wordt de ruimte op je pc wel erg klein op den duur

  Beantwoorden
  • Romina 15 februari 2016

   Inderdaad!


 2. Jamey - Beauty Unboxing 10 februari 2016

  Wat een fijne essentials! Ik sla mijn fotos allemaal op via google drive. Zo kan ik er altijd en overal bij.
  Jamey – Beauty Unboxing onlangs geplaatst…What’s in my bagMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 15 februari 2016

   Oh daar heb ik nog nooit mee gewerkt, maar is misschien wel handig ja!


 3. Saraya 10 februari 2016

  Leuk artikel, ik gebruik ook een compact Camara omdat ik een spiegelreflex te zwaar vind voor een hele tijd mee product foto’s te nemen en inderdaad het kwaliteit is het zelfde als een spiegelreflex. Ik denk dat wij de zelfde compact Camara hebben, is het ook met een schermpje die je omhoog kunt doen voor bv dat je er selfies mee kan fotograferen?
  X
  Saraya onlangs geplaatst…I ❤️ Makeup / I Heart Chocolate Pink Fizz Eyeshadow PaletteMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 15 februari 2016

   Ik heb zelf geen compact camera dus ik weet niet of het dezelfde is die we hebben want de mijne is een systeemcamera! Dat zit tussen een compactcamera en een spiegelreflex in. En je kan bij de mijne inderdaad ook het schermpje omhoog doen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge