Catrice Foundations – All Matt Plus Shine Control Make up & Nude Illusion Make up

Ik ben eigenlijk al een hele tijd nieuwsgierig naar de All Matt Plus foundation van Catrice. Onlangs was er een actie in kruidvat waarbij de foundations maar €3,50 waren. Natuurlijk kon ik niet weerstaan en nam ik er 2 mee: de All Matt Plus Shine Control Make up en de Nude Illusion Make up, beide in de 2de lichtste kleur! Kijk je mee wat ik ervan vind?

Met mijn vette huid vind ik het moeilijk een foundation te vinden die de hele dag blijft zitten en niet cakey op de huid ligt. Misschien heb ik eindelijk zo’n foundation gevonden?
De verpakking vind ik van beide foundation alvast heel mooi. Een mat, glazen flesje oogt luxe en vind ik zeker een pluspunt bij een budget foundation. Bovendien hebben beide foundations een pompje wat voor mij toch wel een must is bij foundation.
Catrice Foundations - All Matt Plus Shine Control Make up & Nude Illusion Make up-2015-DaintyRibbons.com-01

All Matte Plus Shine Control Make Up – 015 Vanilla Beige
Ik begin met de foundation die ik al enorm lang wil proberen. Deze foundation claimt matterend te zijn, tot 18 uur te blijven zitten en is olie-vrij. Dat laatste is handig, want ik heb een vette huid. Dat deze foundation 18 uur zou blijven zitten geloof ik sowieso niet echt. Ik denk ook niet dat ik ooit zo lang foundation zal dragen. :p
Catrice Foundations - All Matt Plus Shine Control Make up & Nude Illusion Make up-2015-DaintyRibbons.com-03

Deze foundation zou er dus voor moeten zorgen dat mijn vette huid onder controle blijft. Wat ik sowieso al wel merk is dat hij, ondanks de dikke textuur die je hier ziet, niet zo cakey is als eerst verwacht. Met matte foundations heb ik namelijk wel snel dat ze heel opvallend op de huid liggen. Dat doet deze niet en daar ben ik blij om!
Catrice Foundations - All Matt Plus Shine Control Make up & Nude Illusion Make up-2015-DaintyRibbons.com-06

Catrice Foundations - All Matt Plus Shine Control Make up & Nude Illusion Make up-2015-DaintyRibbons.com-07

Catrice Foundations - All Matt Plus Shine Control Make up & Nude Illusion Make up-2015-DaintyRibbons.com-08

Nude Illusion Make Up – Rose Vanilla
De 2de foundation die ik uitkoos claimt ongeveer dezelfde dingen, alleen zou deze een meer dewy effect moeten geven. Ik vind dit persoonlijk het mooiste effect maar net omdat mijn huid zo vet is, werken deze foundations voor mij meestal niet en ga ik gedurende de dag glimmen als een glimworm. :p
Catrice Foundations - All Matt Plus Shine Control Make up & Nude Illusion Make up-2015-DaintyRibbons.com-02
Catrice Foundations - All Matt Plus Shine Control Make up & Nude Illusion Make up-2015-DaintyRibbons.com-11

Deze foundation is duidelijk een stuk vloeibaarder dan de vorige. Persoonlijk vind ik dat meestal fijner, maar we zullen het effect van beide foundations zodadelijk even vergelijken.
Catrice Foundations - All Matt Plus Shine Control Make up & Nude Illusion Make up-2015-DaintyRibbons.com-12

Wat me wel meteen opviel, is dat deze foundation iets beter dekt dan de All Matte Plus. Persoonlijk had ik net het omgekeerde verwacht.
Catrice Foundations - All Matt Plus Shine Control Make up & Nude Illusion Make up-2015-DaintyRibbons.com-13

Niet verschieten! Mijn naked face! Ik heb redelijk wat plekjes en roodheden die ik graag camoufleer. Verder heb ik ook zichtbare poriën, die ik echt haat! :p
Catrice Foundations - All Matt Plus Shine Control Make up & Nude Illusion Make up-2015-DaintyRibbons.com-15

Op de rechterkant van mijn gezicht draag ik een half pompje van de All Matte Plus foundation. Hij ziet er best goed uit op de huid, ziet er niet cakey uit en dekt gemiddeld. Echt mat zou ik de foundation niet noemen, want dat matte effect verdwijnt vrij snel, waardoor hij natuurlijker oogt.
Catrice Foundations - All Matt Plus Shine Control Make up & Nude Illusion Make up-2015-DaintyRibbons.com-17

Op de linkerkant van mijn gezicht draag ik een half pompje van de Nude Illusion foundation. Ook hier merk ik dat deze net iets beter dekt, wat ik eigenlijk ook fijner vind. Mijn roodheden en plekjes worden ietsje beter gecamoufleerd.
Catrice Foundations - All Matt Plus Shine Control Make up & Nude Illusion Make up-2015-DaintyRibbons.com-16

Wat vind ik nu van beide foundations? Ik heb een lichte voorkeur en jullie kunnen misschien al raden welke. Beide foundation brengen makkelijk egaal aan en dekken gemiddeld, al dekt de Nude Illusion net iets beter. Ze blijven beide even goed zitten, al heb ik het idee dat mijn huid met de Nude Illusion net iets minder snel gaat glimmen. Raar, want ik had dat eerder van de All Matte Plus verwacht. Een hele dag houden ze het niet uit bij mij, gewoon door mijn vette huid, maar zoals ik al eerder zei vind ik gewoon heel moeilijk een foundation die wel de hele dag mooi blijft zitten, ook niet met een primer helaas. Beide foundations bevatten wel siliconen. Ik heb daar geen last van en vind het niet erg, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Een klein minpuntje is dat droge velletjes bij beide foundations wel zichtbaar zijn. Goed hydrateren is dus de boodschap.

Conclusie? Ik verkies de Nude Illusion, al lopen beide foundations erg gelijk op en ga ik ze beide zeker vaker gebruiken. Wat wel jammer is, is dat de Nude Illusion foundation volgens mij uit het assortiment gaat. Je zal deze binnenkort dus aan -50% kunnen scoren bij kruidvat. Doen zou ik zeggen, want het is wel een fijne budget foundation.
Catrice Foundations - All Matt Plus Shine Control Make up & Nude Illusion Make up-2015-DaintyRibbons.com-14

11 Comments

 1. beautifulday4makeup 29 juni 2015

  Ik vind dat wel vervelend: vind je een redelijke foundation… gaat die uit het assortiment
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Botox, nee in geen geval! Maar Novexpert heeft een mogelijke oplossing: Novexpert Booster Serum met HyaluronzuurMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 30 juni 2015

   Ja stom he


 2. Nicole 29 juni 2015

  Wat een fijne review. Ik had nooit echt iets positiefs gelezen over de nude illusion foundation dus ik durfde hem niet te kopen, maar als ie in de sale is zal ik dat toch maar eens gaan doen!
  Nicole onlangs geplaatst…How To Easily Improve Your EnglishMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 30 juni 2015

   Ik ook niet om eerlijk te zijn, maar het enige nadeel is dat je velletjes wel ziet. Maar als je genoeg scrubt is dat probleem opgelost. Voor de rest vind ik het echt een prima foundation!


  • Romina 30 juni 2015

   Ik ook niet om eerlijk te zijn, maar het enige nadeel is dat je velletjes wel ziet. Maar als je genoeg scrubt is dat probleem opgelost. Voor de rest vind ik het echt een prima foundation!


 3. Sanne Makeupgorgeous 29 juni 2015

  Ik vind zelf vooral de all matt plus foundation erg fijn. Ik heb zelf ook de nude illusion foundation, maar bij mij benadrukt hij velletjes enorm.
  Sanne Makeupgorgeous onlangs geplaatst…Hema Moisturizing lipsticks | Nr 31, 08 & 10My Profile

  Beantwoorden
  • Romina 30 juni 2015

   Velletjes benadrukken doet de all matt plus foundation bij mij minstens even fel als de nude illusion, maar de nude illusion blijft bij mij langer mat dus daarom verkies ik deze En als je even goed scrubt op voorhand zijn die velletjes niet meer zichtbaar bij de nude illusion


 4. Saraya 29 juni 2015

  Mooi resultaat
  Ik heb nog geen foundation geprobeerd van Catrice omdat ik altijd een BBcream draag!
  X
  Saraya onlangs geplaatst…Ikea / Alex kast!My Profile

  Beantwoorden
  • Romina 30 juni 2015

   Een tijd geleden droeg ik ook vaker BB cream, maar tegenwoordig is er nog zo weinig verschil tussen BB cream en foundation dat het mij niet zoveel uitmaakt eigenlijk


 5. Valerie 3 juli 2015

  Lijken me allebei fijne foundations!
  Valerie onlangs geplaatst…Review + Swatches: Physicans Formula Happy Booster RoseMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 4 juli 2015

   Zijn het inderdaad


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge