Cocoa Brown 1 Hour Tan Mousse

De laatste tijd zie ik op twitter enorm veel foto’s van de Cocoa Brown 1 Hour Tan Mousse. Ook ik was hier enorm benieuwd naar en kreeg een exemplaar om te testen. In dit artikel laat ik jullie weten wat ik ervan vind. Is het de hype waard?

Cocoa Brown Tan 1 hout tan mousse Review - 06

Cocoa Brown Tan 1 hout tan mousse Review - 07

Ik laat eerst even de foto’s voor zichzelf spreken, daarna bespreek ik enkele pro’s en con’s van dit product.

Voor gebruik:

Cocoa Brown Tan 1 hout tan mousse Review - 1

Cocoa Brown 1 Hour Tan Mousse op mijn benen aangebracht:

Cocoa Brown Tan 1 hout tan mousse Review - 2

Cocoa Brown 1 Hour Tan Mousse op de rest van mijn lichaam aangebracht:

Cocoa Brown Tan 1 hout tan mousse Review - 3

Vergelijking voor en na:

Cocoa Brown Tan 1 hout tan mousse Review - 4

Na het spoelen (Ik liet de mousse 1 uur inwerken):

Cocoa Brown Tan 1 hout tan mousse Review - 5

Hoe gebruik je het?
Heel simpel! Scrub je voor het gebruik grondig. Op de verpakking staat dat je hier al 3 dagen op voorhand mee moet beginnen. Ik deed dit niet en vond het ook niet nodig. Ik vermoed dat dit vooral bedoelt is om vorige zelfbruiner te verwijderen, wat bij mij niet nodig was. Vervolgens spuit je telkens wat mousse op de handschoen en ga je over elk lichaamsdeel wrijven totdat het product egaal verdeeld is. De handschoen maakt het echt enorm makkelijk om aan te brengen. Ik raad deze echt aan. Zo voorkom je ook dat je handen er vreemd uit gaan zien achteraf. Na het aanbrengen wacht je 1 tot 3 uur, afhankelijk van hoe donker je de kleur wil. Daarna spoel je het gewoon met water af en gebruik je een bodylotion.

Cocoa Brown Tan 1 hout tan mousse Review - 08

Sorry voor de walgelijke handschoen, maar zo ziet hij er dus uit na gebruik. Hier zie je hoe de mousse eruit ziet.

Cocoa Brown Tan 1 hout tan mousse Review - 10

Zoals je kan zien, is er onmiddellijk een duidelijk verschil te zien. Niet alleen heel leuk, maar ook handig om het product aan te brengen. Je ziet makkelijk waar je het al hebt aangebracht en waar er eventueel strepen zouden zitten. Deze kan je dan nog makkelijk uitsmeren om te voorkomen dat je uiteindelijk met strepen achterblijft.
Op de foto zie je dat de kleur na het spoelen een beetje verminderd is. Op zich is dit geen enkel probleem, want ik merkte dat na het spoelen de kleur terug verder ontwikkelde tot de kleur die je had voor het spoelen. Het is dus wel degelijk de bedoeling om te spoelen wanneer je de kleur goed vind, want dit is de kleur die je uiteindelijk terug zal bekomen!

Iets dat waarschijnlijk iedereen zich afvraagt: ruikt het naar zelfbruiner? Nope! Hier ben ik echt heel blij om! Het ruikt eerder naar een bodylotion, dus geen zelfbruinergeurtje dat de hele dag aan je blijft hangen! Een ander groot voordeel is dat de kleur echt heel natuurlijk is! Dit is echt de kleur die ik ook krijg als ik op vakantie ben!

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat je het moet laten inwerken en dan nog moet afspoelen. Het neemt dus wat extra tijd in beslag, maar in ruil krijg je wel een enorm natuurlijk, mooi en geurloos gebruind huidje!

Ik had enorm veel schrik dat een beginner als ik er niets vanaf zou brengen en als een zebra eruit zou zien, maar dat is totaal niet het geval. Ik kan nergens ook maar iets streperigs vinden en ook mijn handen zien er heel natuurlijk gebruind uit, wat toch wel een ‘big deal’ is aangezien je bij veel youtubers aan de handen ziet dat ze zelfbruiner gebruiken. Hoewel ik normaal niet enorm voor de zelfbruiner ben en het dus ook nooit gebruik, ben ik enorm enthousiast over dit product!

Dit product werd me opgestuurd om te testen, maar dit is 100% mijn eigen eerlijke mening!
De Cocoa Brown 1 Hour Tan Mousse kost  €7,99 en de Tanning Mitt kost €4,99. Voorlopig is het in België en Nederland nog niet te krijgen in de winkels. Wel kan je op Cocoa Brown de online verkooppunten vinden. Ze vertelden mij ook dat het merk binnenkort ook in België en andere Europese landen te koop zal zijn! Meer info heb ik hier nog niet over gekregen.

Love, Romina

6 Comments

 1. Hannelore 26 mei 2014

  Wat ziet het er goed uit! De kleur ziet er best natuurlijk uit.

  Beantwoorden
  • Romina D'Astolfo 27 mei 2014

   Is hij ook! Op foto ziet het er natuurlijk altijd nog een beetje anders uit, maar in real life is het echt de kleur die ik zelf ook krijg in de zomer.. Alleen duurt het dan wel 2 maanden haha


 2. Ik wil deze ook al super lang testen!

  Beantwoorden
  • Romina D'Astolfo 27 mei 2014

   Zeker doen als je de kans krijgt of het in de winkel zou vinden! De prijs vind ik ook echt geen drempel om hem te kopen


 3. Dionne 29 mei 2014

  Hij lijkt mij heel fijn!

  Beantwoorden
  • Romina D'Astolfo 30 mei 2014

   Ja ik vind hem echt heel fijn! Hij is niet duur en voor iemand die er nog nooit mee gewerkt heeft zoals ik, is het echt heel makkelijk in gebruik!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge