Essence Merry Berry Kerstcollectie 2015 ♥ Oogschaduws

Ik heb een zwak voor limited edition collecties. High end of budget proof, ik kan het vaak niet laten iets uit een mooit limited editoin collectie te kopen. Ik kwam de ‘Merry Berry’ kerstcollectie van Essence tegen in Kruidvat en hoewel veel ervan al uitverkocht was, nam ik nog 2 oogschaduws mee. Benieuwd hoe deze bevallen? Kijk snel verder!

Verpakking

De verpakking is zoals we die gewoon zijn van Essence. Simpel maar vrij stevig voor de prijs die je ervoor betaald. Het gouden sierlijke opdruk maakt het christmasproof en feestelijk!

Essence Merry Berry -dec.2015- DaintyRibbons.com01

In deze collectie zitten 2 mono oogschaduws in de kleurtjes 01 The Perfect Dress en 02 The Masked Ball. Altijd fijn als een product leuke kleurnamen heeft!

Essence Merry Berry -dec.2015- DaintyRibbons.com02

De oogschaduws hebben een leuk patroontje wat ik zelf altijd heel mooi vind. Dit patroontje doet mij een beetje aan pailletjes denken, lekker feestelijk!

Essence Merry Berry -dec.2015- DaintyRibbons.com03

02 The Masked Ball

Dit is een prachtige donkerpaarse lichte shimmery kleur. Hoewel ik totaal niet van paars hou normaalgezien, vind ik sommige paarse tinten wel heel leuk in een ooglook. Ik wou deze dus zeker eens een kans geven.

Essence Merry Berry -dec.2015- DaintyRibbons.com04

01 The Perfect Dress

The perfect dress is een shimmery champagne kleur, iets dat in elke look wel kan. Dit soort kleuren gebruik ik graag over het volledige ooglid voor een dagelijkse makeup look of in de binnenste ooghoeken bij iets heftigere looks om het een beetje op te klaren.

Essence Merry Berry -dec.2015- DaintyRibbons.com05

De Swatches

De swatches stellen me een beetje teleur. De champagne kleur geeft weinig pigment af en de paarse kleur is enorm poederig.

Essence Merry Berry -dec.2015- DaintyRibbons.com06

Ooglook

Op het ooglid valt de champagne kleur “The Perfect Dress” volledig weg en is hij amper zichtbaar. Echt heel jammer, want hoe veel laagjes ik ook aanbreng om de kleur op te bouwen, echt zichtbaar is hij niet. Ook de paarse kleur, “The Masked Ball”, is niet enorm gepigmenteerd, maar kan wel worden opgebouwd. Een nadeel aan deze kleur is dat je enorm veel fallout krijgt onder je ogen bij het aanbrengen en blenden ervan.

Essence Merry Berry -dec.2015- DaintyRibbons.com07

In deze look gebruikte ik The Perfect Dress op het bewegende ooglid en The Masked Ball in de buitenste V en de arcadeboog. Daarna bracht ik The Perfect Dress met een natte kwast aan in de binnenste ooghoeken. Het pigment is op die manier toch al een stuk beter. Tot slot bracht ik The Masked Ball aan als eyeliner. Ook hiervoor gebruikte ik een fixing spray op een kwastje om de intensiteit te verhogen. Uiteindelijk vind ik de look wel oke, maar omdat ik redelijk veel heb moeten opbouwen en een fixing spray moet gebruiken voor meer pigment, ben ik toch niet helemaal fan van deze oogschaduws.

Essence Merry Berry -dec.2015- DaintyRibbons.com08

Deze Essence oogschaduws zijn te koop voor €1,99 bij Kruidvat, maar ik vind ze zeker geen must. Heb je ze niet kunnen scoren deze maand? Niet getreurd, want je mist niets. :p

12 Comments

 1. Delphine 20 december 2015

  Ik vind het ook geen hoogstaande make-up nee. Hun lippenstiften zijn wel heel goed heb ik vernomen, maar that’s it.
  Delphine onlangs geplaatst…Happy Blue Box #7 December 2015My Profile

  Beantwoorden
  • Romina 21 december 2015

   Ik vind eigenlijk vooral de limited edition collecties altijd een beetje tegenvallen. Vooral qua pigment. In de vaste collectie zitten nog wel fijne producten, waaronder inderdaad de lipsticks.


 2. Mariëlle 20 december 2015

  Hahaha die laatste zin! Ik kan me daar wel in vinden, want ik vind ze ook niet speciaal!
  Mariëlle onlangs geplaatst…Pupa Diva Lashes mascaraMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 21 december 2015

   Ik vind de limited edition collecties vaak tegenvallen helaas. Ik hoop elke keer weer dat de nieuwste LE wel goed gaat zijn, maar helaas..


 3. Nicole 20 december 2015

  Ik ben zelf niet echt blown away door de kwaliteit, maar ik vind ze er wel echt leuk uitzien.
  Nicole onlangs geplaatst…P2 Eyebrow Styling GelMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 21 december 2015

   Ze zien er inderdaad leuk uit. Maar de kwaliteit en het pigment valt een beetje tegen inderdaad. Jammer he!


 4. Lys 21 december 2015

  Jammer dat de kwaliteit tegenvalt, want de kleurtjes zien er wel heel leuk uit!

  Beantwoorden
  • Romina 21 december 2015

   Inderdaad heel jammer!


 5. beautifulday4makeup 23 december 2015

  He wat jammer zeg, want ze hadden zo leuk kunnen zijn
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Beaver Prof Hydro Nutritive Shampoo en ConditionerMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 24 december 2015

   Ja inderdaad


 6. Annemeen - Teasistars 24 december 2015

  Beide heel erg mooie kleurtjes! Ik twijfelde eerst over de paarse, maar nu ik de swatch zie ben ik wel overtuigd! Mooie look heb je gemaakt ook!
  Trouwens hoe breng jij je eyeliner aan? want je lijntje is echt heel mooi geluk!
  Annemeen – Teasistars onlangs geplaatst…Tag Tuesday // TV Series TagMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 24 december 2015

   Het ziet er wel mooi uit, maar de pigmentatie viel toch wat tegen hoor. Ik raad ze persoonlijk niet echt aan hoor. :p De eyeliner heb ik gedaan met een heel dun schuin afgesneden kwastje. Dat heb ik dan nat gemaakt met setting spray en zo de oogschaduw intenser aangebracht op de wimperrand! Echt heel makkelijk eigenlijk zo, maar je hebt wel een heel dun kwastje nodig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge