Foreo Luna (vs Clarisonic)

Vandaag is het eindelijk tijd voor een artikel dat ik al heel lang wil schrijven. Of eigenlijk een product waar ik al heel lang over wil schrijven: De Foreo Luna. Iedereen is wel bekend met de Clarisonic, maar kennen jullie haar tegenhanger al? Lees snel verder voor mijn ervaring ermee!

Misschien start ik best even met mijn verhaal achter dit toestel. Ik wou al een hele tijd een Clarisonic maar na in meerdere reviews te horen/lezen dat deze te ruw zou kunnen zijn voor gevoelige huidjes, besloot ik verder research te doen. Ik kwam toevallig op een review over de Foreo Luna, een toestel dat hetzelfde zou doen als de Clarisonic maar een stuk zachter is door de rubberen ‘haartjes’. Ik bekeek verschillende reviews en vergelijkingsvideos/artikels tussen de Clarisonic en Foreo Luna en toen stond mijn besluit vast: De Foreo Luna zou van mij zijn!

 photo ForeoLuna-1_zpsbe532e1c.jpg
Dit is hoe het toestel eruit ziet. Je hebt hem in 3 verschillende kleuren en elke kleur staat voor een ander huidtype: Wit voor super gevoelige huid, roze voor gevoelige/normale huid en blauw voor gecombineerde huid. Ik heb hier niet 100% rekening mee gehouden want in principe zou ik dan wit en blauw moeten hebben. Ik heb me eerder gebaseerd op reviews en de manier waarop de ‘haartjes’ op het toestel staan. Deze roze bleek uiteindelijk perfect te zijn voor mijn huid. En natuurlijk vond ik deze kleur ook het mooist.

 photo ForeoLuna-7_zpsaba39fb7.jpg
Zoals je kan zien zijn er dikkere en dunnere ‘haartjes’. De dikkere zijn net iets ruwer (maar alsnog erg zacht) waardoor je bepaalde plekken grondiger kan reinigen indien gewenst. Het grote verschil met de Clarisonic is dat deze haartjes gewoon vast staan op het toestel en dus niet bewegen. Het toestel trilt in zijn geheel wanneer je het aanzet en je reinigt zo met draaiende bewegingen je gezicht. Door de pulsaties laat vuil los en reinigt hij je gezicht makkelijker en beter dan wanneer je je handen gebruikt.

 photo ForeoLuna-2_zpsa1b5a96d.jpg
Dit zijn de 3 knopjes die te vinden zijn op het toestel. Met één druk op de middelste knop zet je het toestel aan, met een tweede druk pauzeer je het toestel, met een derde knop start je het terug en met een vierde knop zet je het terug uit. De reden voor deze pauze is omdat het toestel een voor- en achterkant heeft. De voorkant dient voor de reiniging, de achterkant voor het beter te laten intrekken van je gezichtsverzorging zoals oogcrème, anti-rimpelcrème en dergelijke. Tussen de eerste en vierde druk op de knop, dus wanneer hij aan staat, brand er onderaan een blauw lichtje. Op die manier weet je bijvoorbeeld ook dat je Foreo Luna op pauze staat en dus nog niet uitgeschakeld is.

Verder zie je nog een plus en minteken. Deze dienen om de intensiteit van de pulsaties te bepalen. Je kiest dus helemaal zelf hoe hevig of zacht je je huid wil reinigen. Ik gebruik een middelmatige stand. Je kan de intensiteit van zowel voor als na de pauze verschillend instellen en de Foreo Luna onthoudt die intensiteiten voor jou. Wanneer je beide knoppen gelijk ingedrukt houdt, kan je de Foreo Luna vergrendelen. Heel handig voor op reis want zo gaat hij niet per ongeluk aanschieten in je valies.

 photo ForeoLuna-3_zpse509c8cc.jpg
Zoals ik al zei heeft de Foreo Luna ook een achterkant voor gezichtsverzorging. In welke mate dit nu effectief helpt om verzorgingsproducten beter hun werk te laten doen, is nogal moeilijk te testen, maar ik vind het wel aangenaam. Het is een soort minimassage die je jezelf geeft.

 photo ForeoLuna-4_zps2a4ec4e5.jpg
Wat ook niet onbelangrijk is, is de batterij van dit toestel. Deze gaat echt ontzettend lang mee! En dan bedoel ik niet 2 maanden ofzo. Neen, ik heb deze Foreo Luna nu bijna een jaar en ik heb hem nog maar 2 keer moeten opladen. Zalig vind ik dat! Wanneer de batterij bijna plat is gaat het blauwe lichtje aan de onderkant knipperen. Dit is ook het geval wanneer je de Foreo Luna aan het opladen bent. Van zodra het blauwe lichtje constant blijft branden, weet je dat hij terug volledig opgeladen is. Verder is het toestel ook 100% waterproof. Je kan het dus ook onder douche gebruiken bijvoorbeeld, wat ik ook heel vaak doe!

 photo ForeoLuna-5_zps0d64079a.jpg
De Foreo Luna  wordt geleverd met een grijze opbergzakje. Weer handig voor op reis.

 photo ForeoLuna-6_zps923f6d54.jpg

Mijn eindbeoordeling van de Foreo Luna
Ik heb hem nu bijna een jaar en heb hem grondig kunnen testen. Ik gebruikte hem bepaalde periodes even niet meer en andere periodes weer wel en ik kan je met volle overtuiging vertellen dat ik duidelijk een verschil merkte wanneer ik hem wel en niet gebruikte. Hij maakt mijn huid extreem zacht en is super voor mijn gevoelige huid. Hij is zacht maar tegelijkertijd reinigt hij enorm goed (door de intensiteit die je zelf kan instellen). De textuur van mijn huid verbetert aanzienlijk wanneer ik de Foreo Luna een aantal dagen achter elkaar gebruik. Ikzelf gebruik hem nu terug dagelijks, en dat ga ik ook blijven doen. Je kan hem in principe ook 2 maal per dag gebruiken, maar persoonlijk vind ik dat niet nodig. Ik doe het ook voornamelijk niet omdat ik soms wel eens een scrub wil gebruiken en er wordt afgeraden om scrubs te gebruiken met de Foreo Luna omdat de korreltjes de haartjes zouden kunnen beschadigen.

Foreo Luna vs Clarisonic (Waarom ik de Foreo Luna over de Clarisonic koos)

 • De Foreo Luna kost 169€, de Clarisonic kost 149€ (of meer afhankelijk van de versie die je wil), exclusief vervangkoppen! Voor de Foreo Luna heb je nooit vervangkoppen nodig. Doordat deze rubberen haartjes heeft is hij veel hygiënischer aangezien de haartjes van de Clarisonic vuil kunnen absorberen, vandaar ook de nodige vervanging van de kopjes. Hierdoor is de Foreo Luna op langere termijn dus ook een stuk goedkoper!
 • De batterij van de Luna gaat veel langer mee en moet niet zo vaak opgeladen worden!
 • Hij is geweldig voor de gevoelige huidjes. Ik hoorde meerdere mensen zeggen dat de Clarisonic nogal ruw kan zijn en dat ze daarom stopten hem te gebruiken, wat zonde is van het geld.

Kortom: Ik ben een gigantische fan en heb nog geen seconde spijt gehad van deze investering! Ik kan niet meer zonder en mijn huid ook niet!

Indien je twijfelt om een Foreo Luna te kopen of nog vragen hebt, laat dan zeker een reactie achter. Ik help je graag verder! Trouwens: Dit artikel is niet gesponsord, what so ever. Foreo weet waarschijnlijk niet eens van mijn bestaan. Ik ben gewoon een oprechte fan!

Love, Romina photo LoveRomina_zps6c01bc90.png

15 Comments

 1. beautifulday4makeup 6 december 2014

  Wauw, ik had nog nooit van dit merk gehoord, maar wat leuk om te lezen. Heel interessant om een alternatief voor de clarisonic te ontdekken

  Beantwoorden
  • Romina D'Astolfo 9 december 2014

   Ik kwam er ook heel toevallig op en heb toen veel research gedaan. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad! Het is echt een geweldige investering en zo duur vind ik het eigenlijk uiteindelijk niet want je betaalt 1 prijs en hebt er jaren plezier van terwijl je bij de clarisonic altijd nieuwe kopjes moet blijven kopen..


 2. Aurelienne 8 december 2014

  Ik had nog nooit van de Foreo Luna gehoord, maar wauw, dat ziet er echt een topproduct uit!

  Beantwoorden
  • Romina D'Astolfo 9 december 2014

   Is het ook! Ik ken het tot iets meer dan een jaar geleden ook nog niet, maar ik kan nu echt niet meer zonder! Het doet wonderen voor mijn huid!


 3. Fabiënne 14 december 2014

  Wat een grappig apparaat! Lijkt me wel erg fijn voor mijn huid.

  Beantwoorden
 4. Dian 21 december 2014

  Weet iemand waar deze nog verkrijgbaar is? Foreoluna.nl verkoopt ze niet meer en bol.com is ook door hun voorraad heen. Kreeg een reactie dat foreoluna stopt met de verkoop. Jammer hoor.

  Beantwoorden
  • Romina D'Astolfo 21 december 2014

   Ik kocht de mijne op Foreo.com (dus niet .nl), misschien kan je hem daar nog krijgen? Op Sephora.com hebben ze hem ook (als je in nederland woont). Hopelijk helpt dit! Ik weet niet of ze gaan stoppen, maar dat zou inderdaad heel jammer zijn want ze zijn top!


 5. Dian 21 december 2014

  Dankjewel Romina ik heb toevallig net iemand gevonden die de Foreo Luna cadeau had gekregen en m wil verkopen voor n leuk prijsje. Maar ik ga de door jou opgegeven sites even bezoeken. Ik lees al n tijdje over deze gezichtsreiniger en jouw verhaal maakt mij nog enthousiaster.

  Beantwoorden
  • Romina D'Astolfo 21 december 2014

   Graag gedaan! Ik ben er echt een grote fan van! Fijn om te lezen dat ik je enthousiast heb gemaakt!


 6. Ilse 20 april 2015

  Ik denk dat ik de Foreo wil gaan aanschaffen. Maar dan met name als doel om mijn huidstructeur weer wat fijner te krijgen. Heb last van vergrote porien.
  Denk je dat dit apparaat ook kan bijdragen hieraan?
  Groetjes Ilse

  Beantwoorden
  • Romina 20 april 2015

   Ik ben er vrij zeker van dat hij daarvoor ideaal is. Ik heb ook last van vergrote poriën en ik merk toch echt wel verschil als ik hem dagelijks gebruik! Mijn huid wordt ook echt stukken zachter door hem dagelijks te gebruiken Ik vind het echt de investering waard!


 7. Silvia 8 januari 2016

  ik heb een fineness gekocht voor de helft van het geld, en dit bevalt heel erg goed, Mijn vriendin heeft namelijk de foreo maar de fineness heeft precies dezelfde eigenschappen.

  Beantwoorden
  • Romina 11 januari 2016

   Oh die ken ik nog niet. Maar voor zover ik er iets over vind, bestond die nog niet toen ik de Foreo kocht. Lijkt een beetje een budget kopie ervan


 8. Silvia 11 januari 2016

  Deze bestaat al enige tijd, maar werd in andere landen verkocht zover ik weet. Het is een pools product voor veel minder. Maar heeft dezelfde werking.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge