Gastartikel: Look of the day: eerste dag studeren

Het regent, het regent. En het waait. Yes! Oh wat heerlijk dat de zomer bijna voorbij is. Nee, ik heb niet iets geks gegeten, ben niet ziek geworden van een bbq; ik heb gewoon ontzettend veel zin in aankomend seizoen!

IMG_0321Nadat ik eind juni mijn laatste noot had gespeeld op mijn overgangstentamen heb ik mijn saxofoon met een iets hardere tik dan normaal in zijn koffertje gestopt met het plan hem er voorlopig niet meer uit te halen. Ik had namelijk andere plannen voor deze zomer; een blog opzetten! Saxandthepretty.nl, welkom! In mijn column ‘Kunst in de Keuken’ kun je lezen dat dit voor mij niet eenvoudig was en ik verbaasde me over alle (met name vrouwelijke) bloggers die allemaal een mooie website hebben. Hoe hebben ze dat gedaan? Ik keek zelfs tutorials bedoeld voor bejaarden op YouTube. Bedroefd tuurde ik naar mijn beeldscherm dat het standaard ‘Welkom!’ bericht in de meest verschrikkelijke kleurencombinatie van WordPress automatisch toont wanneer je net je domein hebt aangemaakt. Dat was toen, dit is nu. Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan de website en ik ben ontzettend blij!

Over tot de orde van de dag; ik ga vandaag weer voor het eerst een dagje studeren, want toen ik van de week door de stad liep waarbij ik onder andere de outfit van vandaag aan de haak sloeg, merkte ik dat ik nog net niet lucht-saxofoon aan het spelen was. Er komen een boel leuke projecten aan! Vandaag ga ik me maar eens concentreren op de eerste van het seizoen bij het Residentie Orkest. Er komt niet zo vaak saxofoon voor in een symfonieorkest, omdat het instrument nog zo jong is. Toch zijn er een aantal klassiekers waarbij wel een sax nodig is en een daarvan is de Schilderijententoonstelling van Moesorgski, bewerkt door Ravel.

Hieronder mijn study look van vandaag.

IMG_0320

IMG_0323
Ik draag een ‘loose fit’ broek met bloemetjes motief en zwartleren detail van H&M met daarop mijn geliefde Je t’aime shirt van Zara. Ondanks dat het regent is het behoorlijk warm en klammig, maar dit is toch een luchtige outfit voor als je je sowieso in het zweet gaat werken zoals ik!

Qua make-up hou ik het simpel de laatste tijd. Soms heb je van die periodes dat je even geen zin hebt in felle kleuren en behoefte hebt aan een basic, natuurlijke look. Ik gebruikte hiervoor:

-Clinique moisture surge tinted moisturizer SPF 15 in de kleur 02.
-Bobbi Brown Sheer Finish Pressed Powder in de kleur Sunny Beige 2
-Guerlain Terracotta Light Bronzing Powder in de kleur 02 Blondes
-Dior Diorshow Extase

IMG_0341 IMG_0346
IMG_0349Ik vind het fijn dat deze foundation van Clinique niet dekt als plamuur, maar eigenlijk meer een soort getinte dagcrème is die onzuiverheden mooi wegwerkt. Ik poeder deze vervolgens af om glans te voorkomen. De bronzer van Guerlain gebruik ik vandaag in plaats van blush, zodat ik iets minder licht geef dan de supermaan van deze week.

Bedankt voor het lezen! Wat is jullie favoriete basic look? En trouwens: kennen jullie de Schilderijententoonstelling?

PS: Misschien vind je het leuk om me te volgen op Twitter of Instagram: @femkesteketee.

 

1 Comment

  1. Kiss & Make-up 20 augustus 2014

    Mooie lichte en naturelle look, ik vind ‘m erg geslaagd.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge