Goed in je vel deze winter: 5 tips

Sommigen onder jullie hebben ongetwijfeld een summer body na deze mooie zomer (of altijd). Helaas is dat bij mij nooit echt het geval geweest, en dat zorgt er vaak voor dat ik me niet helemaal comfortabel in m’n vel voel. De laatste tijd is dat echter enorm verbeterd en daarom deel ik graag m’n tips met jullie.

1. Omring jezelf met de juiste mensen

De eerste tip kan misschien ineens ook wel de belangrijkste zijn: schrap negatieve mensen uit je leven en zorg voor een positieve vibe rondom je. Dat geldt niet alleen in je priv leven maar ook op het werk. Ik heb het geluk omringd te zijn met schatten van collega’s en dat heeft zeker een grote impact op hoe ik in m’n vel zit.

2. Maak je omgeving zo aangenaam mogelijk, ook op het werk

Vooral met de feestdagen in het aantocht kan je je omgeving aangenamer maken en zo ook je gevoel op die bepaalde plek. Maar ook doorheen het jaar is het perfect mogelijk om je werkplek en thuis sfeervol te maken en zo ook en plek om je goed in je vel te voelen. Zo branden wij thuis geregeld kaarsjes om tot rust te komen na een lange werkdag en sfeer te creren tijdens de donkere dagen, maar ook op het werk ontsnapt ons kantoor er niet aan geregeld een metamorfose te krijgen om de ‘feel good’-sfeer erin te houden.

3. Begin met een goede kledingbasis en draag de juiste maat

Ook op gebied van kleding kan je veel doen om je goed in je vel te voelen. En ook ik ben schuldig aan ‘fouten’ die leiden tot een dag vol discomfort. Allereerst is het belangrijk om met een goede basis te starten: draag je te krap, snijdend ondergoed, dan zal de rest van je kleding geen comfort meer kunnen bieden. Hoe vanzelfsprekend het ook klinkt, ik ben lang niet de enige die ooit al een maatje kleiner kocht dan eigenlijk nodig is. Doe het niet, ook al klinkt dat kleinere maatje zoveel beter. Een goed voorbeeld van comfortabel dames ondergoed dat niet snijdt (en bovendien niet zichtbaar is doorheen je kleding) zijn deze kanten slipjes. Ze zitten niet alleen comfortabel en zijn onzichtbaar onder kleding, ze zijn ook nog eens mooi en zelfs een beetje ‘sexy’. Voor wie niet per se voor ‘sexy’ ondergoed wil gaan: de boxers van Puma (zeer gelijkend op het bekende Calvin Klein ondergoed) zitten zalig en comfortabel!

4. Kies voor warm, comfy, cosy kledij

Wie zoals mij is en altijd koud heeft, vreest nu al voor de winter. D tip om je warm te houden deze winter is om in laagjes te werken. Ik start daarom altijd met een body die met drukknopjes onderaan sluit (Tip: koop er meerdere, dan ken je ze elke dag dragen, zoals ik doe :p). Zo’n body geeft meteen een eerste laagje warmte, zit comfortabel en blijft ook gewoon netjes zitten zonder omhoog te kruipen. En voor wie het zich afvraagt (jup, ik kreeg deze vraag onlangs ook al IRL): neen, deze kruipt niet tussen je billen. :p Bovenop deze body kan je ervoor kiezen nog een topje te dragen, gevolgd door bijvoorbeeld een t-shirt en niet te vergeten: afsluiten met een heerlijk zachte dikke trui!

5. Gezonde voeding

Als laatste, maar zeker niet minst belangrijke is een goed voeding key om je goed in je vel te voelen. Ik ben hier zelf niet altijd de beste in want na een werkdag of tijdens een druk weekend ben ook ik af en toe schuldig aan een ongezonde maaltijd. Om zo nu en dan ervoor te zorgen dat mijn lijf een detox kuur krijgt en ik weer vol energie en vitaminen zit, is een uzuma kuur een echte aanrader. Een kuur van 3 dagen volstaat al om meer energie te hebben en je beter te voelen, maar voor de echte die hards zijn er ook kuren van 5+ dagen. Voor een uitgebreid artikel over de uzuma kuur en mijn ervaring ermee kan je hier terecht. Ook ik ga er deze week weer mee aan de slag. En nee, dit is niet gesponsord, noch ontvangen.

2 Comments

 1. Anneleen Geukens 18 oktober 2018

  Goede tips! In sommige kan ik mezelf echt volledig terugvinden (lees maatje te klein kopen en te graag eten waardoor we strugglen met weightloss…) Misschien toch nog eens een detox-poging proberen dan als dat echt zo fel kan helpen

  Beantwoorden
 2. Nicole 19 oktober 2018

  Wat een fijne tips deel je. Ik vind het ook heel belangrijk om me op school bijvoorbeeld comfortabel te voelen. Om dat te bereiken zorg ik altijd dat ik een outfit aan heb die echt lekker dit en waarin ik niet heel de dag denk: als ik thuis ben trek ik het gelijk uit!
  Nicole onlangs geplaatst…My Crazy Mug Addiction: My 5 Favourite Mugs For AutumnMy Profile

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge