Groene smoothie met meloen

Omdat ik momenteel enorm bezig ben met gezond eten en de tips uit dit artikel zo goed mogelijk probeer toe te passen, lijkt het mij wel leuk om af en toe een receptje of eetdagboek te delen. Ik begin vandaag met iets simpels: een groene smoothie. Een makkelijke manier om veel gezonde voeding binnen te krijgen op een lekkere manier!

Groene smoothies waren nooit echt m’n ding. Althans, ik probeerde ze nooit echt, maar ging eerder voor smoothies die enkel uit fruit bestaan. Dit ben ik onlangs een beetje gaan veranderen. Nog steeds gebruik ik fruit in mijn smoothies, maar ik vul ze nu ook aan met groenten. Of dit de smoothie minder lekker maakt? Helemaal niet! Ik vind het minstens even lekker, en je krijgt ineens extra vitaminen en proteïnen binnen!

.

Ingrediënten

De ingrediënten voor mijn favoriete groene smoothie op dit moment (voor 2 glazen)

 • een banaan
 • een halve galia meloen
 • 2 handen vol jonge bladspinazie
 • 200ml Amandelmelk

.

Bereiding

De bereiding spreekt voor zich: alles in stukjes in de blender en blenden maar! Dit recept is voor 2 glazen en dus voor 2 personen. Wat ik zelf doe is 1 glas ’s morgens drinken en het 2de als vieruurtje. Soms bewaar ik het 2de glas tot de volgende ochtend want dat gaat ook prima! Perfect dus voor als je een keertje weinig tijd hebt voor ontbijt!

.

Extra proteïnen

Mocht je nog wat extra proteïnen willen toevoegen, dan zou je de amandelmelk kunnen vervangen door griekse yoghurt en eventueel een klein beetje water om de smoothie drinkbaar te houden. Ik wissel beide manieren graag af, afhankelijk van wat ik in huis heb, maar beide opties zijn mogelijk en even lekker en gezond!

Wat is jouw favoriete (groene) smoothie?

4 Comments

 1. Jenny 23 juni 2017

  Klinkt lekker! Ik vind selderij ook vaak erg lekker in een smoothie.

  Beantwoorden
  • Romina 30 juni 2017

   Oh ja ga ik ook eens proberen!


 2. Kimberly 3 juli 2017

  Ik hou van smoothies! Ik heb niet echt een favoriete groene smoothie maar ga deze snel eens proberen!

  Beantwoorden
  • Romina 7 juli 2017

   Smakelijk


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge