Kiko ♥ Rebel Romantic ♥ Contouring Pencil Set en Face Brush

Kiko is één van mijn favoriete merken! Maar zijn daarom alle producten super? Vandaag heb ik het over de Kiko Contouring Pencil Set in de kleur 01 Light To Medium en de Kiko Face Brush uit de Rebel Romantic Collectie! Ik heb dit artikel zo enorm lang uitgesteld! Waarom precies? Je leest het in dit artikel!

Kiko stelt me zelden teleur (Ik ben bijvoorbeeld een gigantische fan van deze lipproducten uit de Rebel Romantic collectie!) en eigenlijk kan je in het algemeen zelden negatieve reviews lezen op mijn blog. Dat komt omdat ik zelf altijd wel even research doe voordat ik iets koop en ik schaf dus zelden producten aan die ik echt niet goed vind, of ik schrijf er dan niet graag over.

2015-09-11-2015-DaintyRibbons.com-02

Naar de Contouring Pencil Set uit de Kiko Rebel Romantic collectie waren enkelen onder jullie erg benieuwd, dus ik wou deze toch graag online zetten, maar ik kan jullie wel al verklappen dat ik deels niet onder de indruk ben.

2015-09-11-2015-DaintyRibbons.com-11

Ik kocht de kleur 01 Light to Medium. Dit zijn de 2 twist up potloden die je in de set krijgt: een bronzer en een highlighter.

2015-09-11-2015-DaintyRibbons.com-04

De swatches vind ik heel goed! Vooral de bronzer is enorm romig. De highlighter is ietsje stroever van textuur.

2015-09-11-2015-DaintyRibbons.com-05

En dit is hoe Kiko aanraadt deze te gebruiken. Ik heb dit niet helemaal gevolgd, omdat ik het vrij natuurlijk wil houden. Mijn neus contouren doe ik bijvoorbeeld nooit.

2015-09-09-2015-DaintyRibbons.com-01

Mijn gezicht zonder bronzer en highlighter.

2015-09-11-2015-DaintyRibbons.com-12

De bronzer aanbrengen. Ik bracht hem onder mijn jukbeenderen en op de tempels (de slapen) aan.

2015-09-11-2015-DaintyRibbons.com-13

Ik gebruikte de Face Brush om de contour mee uit te blenden! Dat werkt prima, maar de structuur van deze bronzer zorgt er helaas voor dat hij bijna meteen onzichtbaar wordt. Dat laatste kan echter aan mij liggen, ik gebruikte namelijk vrij weinig product zoals je op de foto kan zien!

2015-09-11-2015-DaintyRibbons.com-14

Ik ben er een aantal keer opnieuw overheen moeten gaan om dit resultaat te bekomen. Het resultaat vind ik wel heel mooi en natuurlijk, maar voor een strakkere contour kan ik deze set niet echt aanraden. Eerder om je gezicht een beetje kleur te geven. Mijn tip: gebruik gewoon direct wat meer dan ik op bovenstaande foto gebruik. Het product blend heel makkelijk, dus je zal niet snel té veel gebruiken. Op die manier vind ik deze bronzer wel fijn om mijn gezicht dagelijks snel wat kleur te geven.

2015-09-11-2015-DaintyRibbons.com-15

De bronzer doet het op zich dus wel goed, maar de highlighter, not so much. Ik bracht de highlighter op mijn jukbeenderen en neusbrug aan. Deze is vrij stroef en daardoor moeilijker te blenden. Het effect is uiteindelijk echt énorm subtiel na het blenden, een beetje te subtiel als je het mij vraagt.. De highlighter is nog amper zichtbaar.

2015-09-11-2015-DaintyRibbons.com-16

Het eindresultaat. De bronzer vind ik op zich wel fijn en heel natuurlijk, maar de highlighter is niet bepaald mijn favoriet, hoewel ik een enorme highlighter fan ben!

2015-09-11-2015-DaintyRibbons.com-17

Ik blijf deze producten echter wel nog gebruiken, in de hoop een manier te vinden waarop ik ze beide wel heel fijn vind! De bronzer vind ik wel al fijn voor dagelijks gebruik, maar de highlighter, daar moet ik toch nog even mee spelen. Voorlopig ben ik geen fan van deze laatste helaas.

2015-09-11-2015-DaintyRibbons.com-03

Over naar de Rebel Romantic Face Brush, het positieve deel van deze review, gelukkig! Zoals jullie kunnen zien is dit een dubbelzijdige kwast, heel handig voor on te go of om in je make-up tasje te steken naar waar dan ook!

2015-09-11-2015-DaintyRibbons.com-06

Aan de ene kant zit een poederkwast. Deze is enorm zacht en werk vooral fijn om poederproducten te blenden. Dan denk ik vooral aan bronzer en blush. Maar ook gewoon als poederkwast kan deze prima dienen.

2015-09-11-2015-DaintyRibbons.com-07

Een supertof accentje in deze kwast is dat er in de haren een hartje gevormd is met een andere kleur haar! Dit vind ik zo leuk! Wanneer je de kwast gebruikt, verdwijnt dit uiteraard wel een beetje, maar door de haren weer ‘in de goede richting te leggen’ zie je het hartje terug!

2015-09-11-2015-DaintyRibbons.com-08

De andere kant van de kwast is een blending kwast. De haren staan dichter op elkaar en zijn korter waardoor deze kwast stijver is en ideaal is om crème producten aan te brengen. Denk dan aan de producten die ik hierboven besprak. Ook deze kwast vind ik heel fijn om dit soort producten te blenden. Je kan hier een mooie strakke contour mee creëren (met de juiste producten), maar ook crème highlighter uitblenden gaat hier prima mee!

2015-09-11-2015-DaintyRibbons.com-09

Jup, van deze kwast ben ik wel fan! De haren zijn superzacht en beide kanten doen wat ze moeten doen! Deze gaat geregeld mee op reis, dat weet ik nu al!

2015-09-11-2015-DaintyRibbons.com-10

Hoewel ik niet zo’n fan ben van de highlighter, en de bronzer ook niet heel spectaculair is, ben ik over het algemeen toch wel tevreden. Vooral de kwast en bronzer maken het goed. Raad ik de Contouring Pencil Set aan? Hhmm, ik vind het lastig. Ik vind de bronzer wel heel mooi voor dagelijks gebruik en een natuurlijk kleurtje in je gezicht, maar de highlighter zou ik skippen. Of je deze set moet kopen kan ik dus niet echt voor jou bepalen. Het hangt er een beetje vanaf of je €9,90 te veel vind voor 2 producten waarvan maar eentje de moeite is.
De kwast kan ik dan weer wel aanraden, als je een goede kwast zoekt die weinig plaats inneemt. Voor €13,90 heb je 2 kwasten die enorm zacht zijn en doen wat ze moeten doen!

Wat vinden jullie van deze producten?

21 Comments

 1. Silkeblogs 8 oktober 2015

  Ik heb de pennetjes ook geprobeerd, en ik vond ze ook niet fantastisch. De kwast ziet er inderdaad heel mooi uit, jammer dat ik die er niet bij kocht toen ik in de Kiko winkel was!
  Silkeblogs onlangs geplaatst…Rimmel Lasting Finish By Kate MossMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 8 oktober 2015

   Jammer he van de pencils! De kwat is er nog dus met een beetje geluk kan je hem misschien nog wel kopen!


  • Romina 8 oktober 2015

   Jammer he van de pencils! De kwast is er nog dus met een beetje geluk kan je hem misschien nog wel kopen!


 2. Jamey - Beauty Unboxing 8 oktober 2015

  Wat mooi zeg! die kwasten stralen echt luxe uit!
  Jamey – Beauty Unboxing onlangs geplaatst…BitesWeLove – Lekker verantwoord snacken!My Profile

  Beantwoorden
  • Romina 8 oktober 2015

   Ja he! Helemaal mee eens!


 3. Tania 8 oktober 2015

  Heb die kwast nog in mijn handen gehad, heb nu spijt dat ik die niet gekocht heb
  Tania onlangs geplaatst…Shoplog | FeelUniqueMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 8 oktober 2015

   Ohh jammer! Maar hij is nog steeds te koop, dus als je wil, het is nog niet te laat!


 4. Bertine 8 oktober 2015

  wat een leuke aankopen! die kwast lijkt mij echt mega fijn!

  Beantwoorden
  • Romina 10 oktober 2015

   Is hij ook echt


 5. Saraya 9 oktober 2015

  Jammer van de highlighter dat het zo stroef aanbrengt, de kwast heb ik zelf ook en die is inderdaad heel erg fijn
  X
  Saraya onlangs geplaatst…W7 Lipstick / Kir RoyaleMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 10 oktober 2015

   Ja he! Ben er blij mee!


 6. beautifulday4makeup 9 oktober 2015

  Wat vervelend dat de highlighter niet zo goed werkt, maar de bronzer is wel erg mooi
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Freedom Lipstick Roze tintenMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 10 oktober 2015

   Ja de bronzer is uiteindelijk wel fijn! De highlihgter niet zo helaas..


 7. vicky 9 oktober 2015

  Ik word helemaal fan van kiko, heb zelf nog geen producten ervan maar lijken mij zeer kwalitatieve budgetproducten. Wist ook helemaal niet dat er winkels van waren, toch eens opzoeken waar precies :p wel jammer van de highlighter.
  vicky onlangs geplaatst…5x Recepten met Boursin CuisineMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 10 oktober 2015

   Ze zijn écht de moeite! Als je eens in een winkel bent moet je echt een keer iets op je hand proberen!


 8. Nicole 10 oktober 2015

  Deze lijn van Kiko ziet er zo mooi uit!
  Nicole onlangs geplaatst…Pixi By Petra Beauty BlushMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 10 oktober 2015

   Ja, zo luxe!


 9. Inge 10 oktober 2015

  Jammer dat de bronzer en highlighter tegenviel! De kwast(en) klinken wel erg fijn!
  Inge onlangs geplaatst…Things I Made #2My Profile

  Beantwoorden
  • Romina 10 oktober 2015

   De bronzer viel op zich nog wel mee uiteindelijk.. Maar de highlighter, not so much. Ik vind dat er veel leukere highlighters zijn! De kwast is inderdaad wel fijn!


 10. Anneleen-Teasistars 15 oktober 2015

  Jammer dat de pencils tegenvallen, want dit is een productje wat ik ook wel gekocht zou hebben. De kwast is wel heel erg mooi! Ik moet nu binnenkort toch echt eens een keertje Kiko producten kopen! Weet jij waar je ze in de buurt kan vinden? Aken misschien? en anders zal het online worden
  Anneleen-Teasistars onlangs geplaatst…Tag Tuesday // TV Series TagMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 15 oktober 2015

   Er komt binnenkort een Kiko in Hasselt! We kunnen dan misschien eens samen gaan! Ik ben ZO blij dat het zo dichtbij komt nu :p Op dit moment weet ik niet echt waar je het nog in de winkel kan kopen dat voor ons nog redelijk dichtbij is helaas. Ik kocht het tot nu toe altijd in het buitenland op online!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge