Lekker koken met restjes? Het kan!

De feestdagen zijn weer bijna achter de rug en dat wil zeggen: Restjes. Heel. Veel. Restjes. Ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben die ten alle tijden probeert te vermijden eten weg te gooien. Ik probeer dat ook altijd mijn restjes te verwerken in een nieuw receptje. En daarvoor ontdekte ik recent een handige tool: De Recepten-Matchmaker van HelloFresh.

De tool zit heel eenvoudig in elkaar. Je kiest een ingrediënt waarrond je wil werken, geeft aan in welk type gerecht je zin hebt en HelloFresh geeft enkele receptjes als suggestie. Tussendoor kan je eventueel nog andere eisen aangeven zoals vegetarisch, glutenvrij, … En tadaaa, enkele heerlijke recepten ter inspiratie.

Ikzelf ging voor aubergines als hoofdingrediënt en koos voor makkelijk en snel (want wie wil dat nu niet na de drukke feestperiode ). Omdat ik natuurlijk met restjes werkte, heb ik de receptjes van HelloFresh als inspiratie gebruikt. Ik neem je mee in het receptje dat ik op basis van HelloFresh’s inspiratie heb gecreëerd.

De ingrediënten

Ik koos ervoor om mijn aubergine te vullen met kippengehakt. Let’s get started.

Voor 2 personen:
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 ui grof gesneden
– 500 gram gehakt
– 1 aubergine
– 200 gram gehalveerd kerstomaatjes
– 100 gram couscous
– 1 bouillonblokje
– 1 teentje look
– gemalen kaas (ik gebruikte uiteindelijk enkel de parmezaanse kaas)
– gedroogde basilicum
– gedroogde oregano
– peper
– zout
– olijfolie

Stap 1: voorbereiding is het halve werk

Snijd de ui en kerstomaatjes zoals hierboven genoemd.
Halveer de aubergine en snijd het vruchtvlees kruiselings in. Schep de blokjes uit met een lepel.

Tip: haal zoveel mogelijk vruchtvlees uit de aubergine zonder de schil de breken. Zo zal de aubergine sneller garen in de oven.

Stap 2: De vulling

Bak de look, ui en het gehakt in een beetje olie. Voeg daarna de tomatenblokjes uit blik, het vruchtvlees van de aubergine en de kruiden naar smaak toe.

Laat dit 10 minuutjes pruttelen.

Tip: met deze vulling kan je 4 halve aubergines vullen. Genoeg voor 4 personen.

Stap 3: De afwerking

Voeg een grote schep van de vulling toe aan beide helften van de aubergine en werk af met een laagje kaas. Dit geheel mag nu 30 minuutjes in de oven op 180°.

Terwijl de aubergines in de oven staan is er voldoende tijd om een sidedish te maken. Op basis van het Hellofresh receptje ben ik gegaan voor couscous met kerstomaatjes. Hiervoor week ik de couscous samen met het bouillonblokje 5 minuutjes in 100ml kokend water. Ondertussen bak ik de kerstomaatjes in een beetje olijfolie. Zodra de couscous klaar ik roerbak ik deze mee met de kerstomaatjes. En kaar!

Stap 4: Euhm, die is er niet.

Zodra de aubergines klaar zijn is het een kwestie van opscheppen en smullen!

That’s right, klaar!

De recepten-matchmaker van HelloFresh is een tool die ik zeker meer ga gebruiken. Er zijn wel vaker dagen dat ik niet weet wat te maken en dan is deze tool zo handig om inspiratie op te doen en met de ingredinten die je in huis hebt aan de slag te gaan.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge