Makeup sponsjes reinigen in de wasmachine?

Onlangs postte ik een video waarin ik kort uitlegde hoe ik mijn beautyblender of andere makeup sponsjes in no time weer zo goed als nieuw kreeg. Dit blijft mijn go to methode, maar onder die video kreeg ik een reactie van Jade die me toch wel heel erg aansprak: Ze gooit haar makeupsponsjes gewoon in de wasmachine. Dat moest ik toch echt even uittesten! :p


En dat deed ik dus ook, uiteraard! Lazy as I am, als er een ng luiere manier is om makeup sponsjes te wassen dan de manier waarop ik het doe, laat maar komen! :p Met een klein hartje gooide ik 1 beautyblender, 1 kiko makeup spons en 3 Real Techniques miracle complexion sponges in de wasmachine. Samen met de badhanddoeken (ahja, want een wasmachine laten draaien alleen maar voor makeupsponsjes, dat zou er toch echt wel even over gaan he) gingen de sponsjes heen en weer door het sop op 60. Benieuwd of ze er zonder scheuren weer uitkomen!

Voor

Toch een beetje angstig haalde ik de propere was, inclusief de sponsjes, uit de wasmachine en ging ik op zoek naar mijn geliefde beautyblender tussen de handdoeken. Fiew, hij heeft het overleefd. En zo ook de andere sponsjes. Maar heeft het ook echt goed gewerkt? Ik moet toegeven dat het de ultieme ‘luie wijven’ oplossing is. :p De sponsjes (vooral die van Real Techniques) zijn niet 100% proper, maar dat wijt ik vooral aan de toestand waarin ze de wasmachine ingingen. Deze sponsjes lagen namelijk al een hele tijd vuil in mijn lade en gebruikte ik eigenlijk niet meer. De foundation zat er dus goed vast in (ieuw, I know). De beautyblender en spons van kiko daarentegen zijn wel volledig proper eruit gekomen. Voor herhaling vatbaar zou ik dus zeggen.

Na

Zou jij dit ook durven proberen?

10 Comments

 1. Jolien Nathalie 29 september 2017

  Haha ik heb mij dit al vaak afgevraagd, wat er zou gebeuren moest je makeup sponzen int wasmachine doen! Wat grappig dat je dit geprobeerd hebt
  Jolien Nathalie onlangs geplaatst…The Fenty Beauty Foundation DupeMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 14 november 2017

   haha het werkt dus


 2. Marijke 30 september 2017

  Oh, ik heb me dat ook al zo vaak afgevraagd of dit zou werken. Goed dat je het getest hebt, nu ga ik het ook eens proberen Thx voor de tip!

  Beantwoorden
  • Romina 14 november 2017

   Graag gedaan


 3. Bianca 30 september 2017

  Oeh wat zijn ze proper haha. Ik zou het met de mijne van w7 niet doen want er zit al een scheurtje in, schrik dat ik er dan 2 zou hebben haha

  Beantwoorden
  • Romina 14 november 2017

   Oei haha snap ik. Met een scheurtje is het inderdaad een beetje risky


 4. Nicole 1 oktober 2017

  Haha wat super tof dat je dit hebt getest. Ik zou het wel heel spannend gevonden hebben. Ik ga het toch een keertje proberen.

  Beantwoorden
  • Romina 14 november 2017

   Ja was het ook zeker, maar ik dacht “yolo” haha :p


 5. Anneleen 9 oktober 2017

  Geweldig om dit te weten Ik had het al eens met een sla-zwierder gedaan maar ook goed om te weten dat het met de wasmachine kan!!

  Beantwoorden
  • Romina 14 november 2017

   Ja das nog minder werk he haha Superhandig!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge