Mediakit

DaintyRibbons.com is een Nederlandstalige beauty en lifestyle blog geschreven door de 27-jarige Romina. Afgestudeerd als handelsingenieur aan de K.U.Leuven en licentiaat wiskunde en full-time online marketeer die geniet van reizen, uiteten gaan, het kijken van Youtube videos en het zelf creëren van content voor Dainty Ribbons en bijbehorende Youtube kanaal.

Wat je op Dainty Ribbons terug kan vinden heeft voornamelijk met makeup, skincare en lifestyle te maken, maar ook andere onderwerpen kunnen bij gelegenheid voorkomen. Hieronder kunnen reviews, tutorials, DIY’s, shoplogs en nog veel meer worden verstaan.

Doelgroep

Dainty Ribbons is een blog die voornamelijk bezocht wordt door vrouwen met een leeftijd van 18 tot 36 jaar.

Statistieken

De statistieken zijn afkomstig uit Google Analytics en dateren van de maand mei 2017.

Bezoeken: 993
Unieke Bezoekers: 805
Pageviews: 1335

Twitter: 883+ volgers
Instagram: 1670+ volgers
Bloglovin’: 711+ volgers
Facebook: 358+ volgers
Nieuwsbrief: 130+ volgers

Testimonials

In het verleden heb ik onder andere samengewerkt met:

♥ Farmaline
♥ BB Cream Shop
♥ Cocoa Brown
♥ Eyes Lips Face
♥ Polette.nl
♥ Uzuma
♥ BigGreenSmile.nl
♥ Drogistplein.nl
♥ Sunglasses-shop.nl
♥ CaseApp
♥ e-Kortingscode.nl
♥ GoCustomized.com
♥ Marington.nl
♥ GSMpunt.nl
♥ Allure Kristalpad
♥ Westwing.nl
♥ Lucardi.nl
♥ Biomed
♥ Hoesjesoutlet.nl
♥ Gsmoplader.nl
♥ C&A
♥ Pink Gellac
♥ Hoesjes Outlet
♥ Horloge.be
♥ Café Beauté
♥ Esprit
♥ Barberstore.eu
♥ Pink Gellac
♥ Tutto Bello
♥ Nutribites
♥ Smit Mode
♥ Moments by Reload
♥ Duifhuizen
♥ Faye Nails
♥ Fotofabriek

“Ik heb zojuist je artikel over Palmers gelezen, super leuk en goed!
Bedankt voor de goede samenwerking! – Sanne van Drogistplein.nl

“Wow, een erg goede review. Je schrijft goed en maakt toffe foto’s. Het belangrijkst is echter dat je volgers zo enthousiast reageren. Dat geeft aan dat de review relevant is.” – Florijn van Polette.nl

“Bedankt voor berichtje. Dat was het wachten meer dan waard! Erg leuk artikel is het geworden en wij vinden de foto’s erg mooi mooi geworden!” – Kees van Hoesjes Outlet

“Wat een super leuk artikel! Leuke tips! Bedankt voor de leuke samenwerking!” – Linda van Fotofabriek.nl

Opties voor samenwerkingen

Persevent

Het is altijd leuk om een uitnodiging te ontvangen voor een persevent. Indien mogelijk en aansluitend bij de onderwerpen op Dainty Ribbons zal ik zeker mijn best doen hierbij aanwezig te zijn. Het is altijd leuk om nieuwe merken te leren kennen en contact te hebben met andere bloggers.

Een voorbeeld van artikel naar aanleiding van een event vind je hier.

Winactie

Winacties zijn zeer populair binnen de onderwerpen waarover op Dainty Ribbons geschreven wordt en afhankelijk van de prijs zijn er tussen de 20 en 70 deelnames. Winacties worden bovendien altijd extra gedeeld via social media.

Bij een winactie wordt er een product verloot onder mijn lezers. In de aankondiging wordt er een inleiding geschreven, een beschrijving van het te winnen product en vaak ook een stukje over het merk of bedrijf zelf. Tot slot worden de voorwaarden vermeld via een Rafflecopter formulier en zijn deze overeen te komen met het merk of bedrijf. Na afloop van de afgesproken periode, over het algemeen 2 tot 4 weken, wordt in het originele artikel de winnaar bekend gemaakt worden via het Rafflecopter formulier. De winnaar ontvangt na afloop een mailtje.

Voor een winactie vraag ik minimaal een sample ter review zodat ik mijn ervaringen met het product kan delen in het artikel van de winactie of een financiële vergoeding.

Een voorbeeld van een winactie vind je hier.

Review

Voor een review wordt er een full size product toegestuurd met een minimale waarde van €50, of een product met lagere waarde in combinatie met een financiële vergoeding. De keuze van het product gaat altijd in overleg. Dit wordt dan door mij persoonlijk getest, waarna ik er een eerlijke review over schrijf. Hierin wordt een objectieve beschrijving van het product opgenomen, aangevuld met eigen ervaringen. In geval van negatieve ervaringen met een product, wordt er eerst contact opgenomen met het merk of bedrijf met de vraag of er toch behoefte is aan publicatie of er liever vanaf gezien wordt. Ik beveel mijn lezers niets aan waar ik zelf niet achter sta. Hierdoor kan je er op rekenen dat de lezers mij vertrouwen.

Webshops hebben de mogelijkheid shoptegoed aan te bieden, dat door mezelf gebruikt zal worden om producten uit te kiezen die goed aansluiten bij mijn stijl, persoonlijkheid, huidtype of wat dan ook van toepassing. Natuurlijk is het mogelijk om in overleg een of twee producten uit te lichten.

Samples voor reviews kunnen vrijblijvend worden opgestuurd. Dit betekent echter niet dat deze met zekerheid op Dainty Ribbons zullen verschijnen.

Een voorbeeld van een recente review vind je hier.

Advertorial

Een advertorial is een redactioneel artikel dat geschreven wordt met één of twee linkjes naar een bepaalde website of pagina. Het onderwerp voor dit artikel kan in overleg afgestemd worden, evenals verzoeken voor links en anchors. De teksten schrijf ik altijd zelf en met evenveel toewijding als gewone artikelen. De prijs van een advertorial bedraagt €75 (excl. BTW), inclusief minimaal 1 link en meerdere afbeeldingen.

Een voorbeeld van een advertorial vind je hier.

Gastbloggen

Wil je graag zelf een artikel schrijven over jouw merk of product dat op DaintyRibbons.com verschijnt? Ook dat kan onder enkele voorwaarden. Als eerst vind ik het belangrijk dat ik het artikel zelf goed geschreven vind, dat het vrij is van schrijffouten en dat het binnen de onderwerpen (beauty en lifestyle, te overleggen via mail) van Dainty Ribbons past. Ik hecht veel belang aan de kwaliteit van de artikels die op Dainty Ribbons verschijnen. Ben ik niet tevreden over het artikel dat je aanlevert? Dan behoudt ik me het recht dit gastartikel aan te passen of te weigeren. Gastartikels bestaan uit minimaal 300 en maximaal 800 woorden en bevatten maximaal 5 links. Afbeeldingen hebben een maximale grootte van 200kb. Voor een gastartikel op Dainty Ribbons betaal je €25 (excl. BTW). Voor €5 extra wordt het gastartikel opgenomen in de nieuwsbrief en gedeeld op social media.

Banner

In de sidebar van Dainty Ribbons is het mogelijk om een banner of advertentie te laten plaatsen. Dit zijn er altijd maximaal 5. Hiervoor wordt een tarief gerekend van €25 (excl. BTW) voor een termijn van twee maanden. Andere opties zijn in overleg.

Vermelding op social media

Als laatste is het ook mogelijk om vermeld te worden op mijn social media (dit is inbegrepen bij voorgaande opties, tenzij anders vermeld). Voor een Instagram foto, tweet of Facebook status betaal je €15. De inhoud in elk van deze gevallen wordt op voorhand samen besproken en in elk geval wordt het kanaal in kwestie van de adverteerder (klikbaar) vermeldt. De foto, tweet of status wordt nooit verwijderd.

Voorwaarden

♥ Dainty Ribbons gebruikt alleen unieke content op haar website. Persberichten kunnen een aanleiding geven tot een artikel, maar worden nooit direct geplaatst.
♥ De artikelen bevatten minimaal 300 woorden, maar hebben een gemiddelde rond de 800 woorden.
♥ De afbeeldingen die gebruikt worden in een artikel zijn door Dainty Ribbons zelf gemaakt, of worden door de samenwerkende partij voorzien.
♥ In een artikel wordt altijd de samenwerkende partij genoemd bij naam en wordt er minimaal 1 linkje opgenomen.
♥ Bij het schrijven van een artikel wordt er rekening gehouden met de SEO en wordt er naar een optimaal resultaat gestreefd met behulp van de SEO-plugin.
♥ In artikelen waar sprake is van een vergoeding, in welke vorm dan ook, wordt er een melding gemaakt onderaan het artikel.
♥ Een artikel verschijnt bovenaan de homepage en zakt iedere dag een stukje naar beneden. Gemiddeld blijft het een week op de voorpagina staan.
♥ De artikelen blijven onbeperkt toegankelijk via het archief of de zoekfunctie.
♥ Alle artikelen worden minimaal 1 maal verspreid via Twitter, Instagram en Facebook.
♥De betaling dient binnen twee weken na publicatie overgemaakt te zijn op het doorgegeven rekeningnummer. Zo niet kunnen er extra kosten in rekening gebracht worden en overgegaan worden tot verwijdering van het artikel.
♥ Dainty Ribbons behoudt zich het recht voor om samenwerkingen te weigeren.
♥ De vermelde bedragen zijn exclusief 21% BTW.

De definitieve vergoedingen en voorwaarden worden in overleg vastgesteld.

Interesse?

Neem gerust contact op via info[at]daintyribbons.com of via onderstaand formulier, en samen bespreken we onze samenwerking.