Mijn Favoriete Ontbijt van dit Moment

Ik probeer momenteel weer wat gezonder te eten, en dat begint met een stevig maar gezond ontbijt. Iets waarvan je lang een verzadigd gevoel krijgt en dus niet snel weer honger krijgt en naar ongezonde snacks gaat grijpen. Ik heb zo enkele ontbijtjes gevonden die daaraan voldoen, en vandaag deel ik mijn huidige favoriet: Chiapudding. Klinkt misschien niet heel gezond, maar dat is het wel, kijk maar even mee!

IMG_2053
Wat heb je nodig?
De basis bestaat uit de volgende dingen:
– 2 eetlepels chia zaad
– 150 ml amandelmelk

IMG_2049

Verder kan je het volgende toevoegen (naar smaak meer of minder):
– 1 eetlepel agavesiroop (een gezonde vervanger van suiker)
– 1 theelepel vanille extract
– Toppings naar keuze, ik ga vaak voor een halve banaan en wat kaneel, maar je kan ook ander fruit gebruiken.

IMG_2050

Bereiding:
Heel makkelijk! Het enige waar je op moet letten is dat je het op tijd klaarmaakt, want het heeft minimaal 4 uur de tijd nodig om te trekken. Ik doe dit meestal de avond voordien.
Meng de chia zaadjes, de amandelmelk, de agavesiroop en het vanille extract in een kommetjes en dek het af. Laat dit minimaal 4 uur in de koelkast trekken. De chia zaadjes zullen de amandelmelk opslorpen waardoor je een pudding-achtige consistentie bekomt. Vlak voor het ‘serveren’ (als dat al iets is wat je echt doet bij een ontbijt :D) snijd je je gekozen fruit in stukjes en voeg je het erbij.

That’s it. Echt super simpel en zo kan je ’s morgens wat langer in je bed blijven liggen! Dus, nog geen idee wat je morgenvroeg gaat eten? Dit is zeker een tip!

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge