Minder snoepen? 7 slimme tips!

Wil je minder snoepen omdat je wilt afvallen of minder suiker wilt binnenkrijgen? Met deze zeven slimme tips lukt het jou beter om minder te snoepen!

.

Koop geen snoep

Minder snoepen doe je simpelweg door geen snoep te kopen. Als je geen snoep in huis hebt, kun je er ook niet van eten. Vind je dit wat te veel van het goede, dan helpen de volgende tips om snoep te kopen en toch minder te snoepen.

.

Koop je favoriete snoep in miniversie

Minder snoepen gaat eenvoudigweg om het verorberen van minder grote hoeveelheden snoep, chocola en candybars. Probeer dus de miniversie van je favoriete snoep te vinden. Koop kleine lolly’s, chocoladerepen, snoeprepen of bonbons. Neem kleine hapjes en neem de tijd om te proeven en te genieten. Na zo’n kleinere hoeveelheid zoetigheid voel je je waarschijnlijk meer voldaan dan wanneer je achteloos een hele zak snoep of een flinke chocoladereep naar binnen werkt.

red prom dress

.

Koop een kleine verpakking

Het lijkt vaak voordelig om een voordeelverpakking snoep te kopen. Maar dan doe je waarschijnlijk waar snoepfabrikanten op hopen: je eet meer snoep omdat je er nu eenmaal meer van hebt. Koop je een kleinere zak snoep, dan ben je geneigd om er zuiniger meer om te gaan en minder te eten.

.

Koop verpakt snoep

Minder snoepen doe je door snoep te kopen dat per stuk is verpakt. Als je snoep eerst uit een papiertje of plasticje moet halen, heb je mee tijd om te bedenken of je het echt wilt of niet. Het blijkt dat mensen hierdoor 30 procent minder snoepen dan wanneer het snoep onverpakt is en je het zo in je mond kunt stoppen.

.

Bewaar snoep in de kast

Heb je eenmaal snoep in huis, dan helpt het om snoep uit je zicht te bewaren. Dan zie je het niet de hele dag en kom je niet steeds in de verleiding om een snoepje te pakken. Bewaar snoep dus in de kast, het liefst op een hoge plank. Als je eerst een kastdeur moet openen en naar het snoep moet reiken, is de kans kleiner dat je steeds een snoepje pakt. Hierdoor snoep je minder.

.

Doe snoep in een afgesloten pot

Als je minder wilt snoepen, helpt het ook om snoep in een afgesloten pot te doen. Je moet dan eerst het deksel openen om bij het snoep te kunnen. De kans is groter dat je hierdoor minder snoept. Doe je snoep daarentegen in een open pot of in een schaal, dan is de verleiding veel groter om steeds een snoepje te snaaien.

.

Gebruik een snoeptang

Het klinkt misschien wat gek: een snoeptang gebruiken om een snoepje te pakken. Maar het werkt wel als je minder wilt snoepen! Volgens onderzoekers zou je er een derde minder door snoepen. Stel dat je normaliter tien snoepjes eet, dan eet je er met een snoeptang zeven. Het verschil lijkt misschien minimaal, maar het gaat maar liefst om 60 calorieën! Steek dus een snoeptang in je snoeppot en maak er een spelletje van om een snoepje te pakken.

cocktail dress

Gastartikel door Nutribites.nl

4 Comments

 1. Eva 3 juli 2017

  Gewoon geen snoep kopen. Nutteloze suikers en je went eraan om suikervrij te eten. Ook de snoepaanvallen verdwijnen met de tijd als je ook andere snacks gaat schrappen. Kwestie van discipline. En nee ik heb geen cheatdays. Het duurt maanden of zelfs jaren maar er komt een moment dat je niet aan frisdrank koek snoep chocola chip en andere zoutjes denkt.

  Beantwoorden
  • Romina 7 juli 2017

   Inderdaad! Ik ben er ook aan aan het werken nu


 2. Nicole 4 juli 2017

  Wat een goede tips. Ik ben best een snoepkont zo nu en dan dus ik kan ze zeker wel gebruiken!

  Beantwoorden
  • Romina 7 juli 2017

   Succes ermee!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge