No Buy Summer + Tips

De zomer is gestart (al kan je dat aan het weer totaal niet zien) en dat vond ik een goede gelegenheid om ook mijn ‘no buy summer‘ te starten. Je leest het goed, ik ga een no buy zomer houden, niet gewoon een no buy maand, maar een hele zomer! In dit artikel vertel ik er iets meer over!

Vandaag ga ik een (voorlopig) laatste keer shoppen. In Aken om precies te zijn. Ik laat mezelf vandaag dus nog toe om iets te kopen, maar vanaf het moment dat ik terug thuis kom start mijn no buy zomer. De reden? Omdat ik te reviewen spullen in overvloed heb en zelfs op gebied van skincare waarschijnlijk de komende 3 maanden niets nodig heb. :p Als beautyblogger heb ik mezelf net iets te vaak wijsgemaakt dat ik dat ene product toch echt nodig heb om te reviewen met als gevolg dat ik mezelf niet meer kan volgen als het op reviewen aankomt!
nobuy_zps0a9ebcd6Bron afbeelding

Ik verbied mezelf dus de hele zomer om nog iets te kopen, tot en met 20 september. Klinkt heel lang (is het ook) maar ik moet dit van mezelf toch echt proberen volhouden. Om het net iets draaglijker te maken, laat ik mezelf 1 ding toe, namelijk shoppen wanneer ik op vakantie ben in het buitenland. Ik ga namelijk naar Frankrijk en de kans bestaat dat ik naar een Sephora kan gaan. Dat is dan ook het enige moment waarop ik mezelf toelaat nog iets te kopen voor mezelf. Omdat Sephora hier nu eenmaal niet is en ik niet vaak de kans krijg een Sephora binnen te stappen, wil ik mezelf dat happy momentje niet ontzeggen als die kans er dan eindelijk wel eens is. Daarnaast mag ik uiteraard wel verjaardagscadeautjes kopen. In deze periode zijn namelijk mijn beide ouders en mijn vriend jarig en zij verdienen wel gewoon een verjaardagscadeautje zoals altijd!
Shopping Bags on a Railing
Bron afbeelding

Ik zou het superleuk vinden als ook jij mee doet! Om je te motiveren heb ik hier nog enkele tips opgesomd:
– Blijf weg van winkels en webshops, zo kom je niet in de verleiding.
– Maak tijdens je no buy een wishlist van de dingen die je in de verleiding brengen. Als je ze na je no buy periode nog steeds wil, kan je ze dan nog gaan kopen, maar de kans bestaat dat je enkele dingen al niet meer zo aantrekkelijk vond.
Ruim grondig op. Hiermee bedoel ik je kleding en makeup, of andere spullen die je jezelf tijdens je no buy niet toelaat. Hierdoor realiseer je je waarschijnlijk dat je eigenlijk echt niets nodig hebt.
Vertel aan de mensen rondom je dat je een no buy houdt. Ze zullen je dan niet zo snel in de verleiding brengen en je misschien zelfs motiveren om vol te houden!
shopperBron afbeelding

Heb jij nog tips? Laat ze dan zeker in de reacties achter!
Laat ook zeker even weten of je meedoet! Je hoeft uiteraard niet zo lang mee te doen als ik, laat dus ook even weten hoelang jij het wil volhouden! En voor wie meedoet: Succes!

8 Comments

 1. beautifulday4makeup 23 juni 2015

  Hihi zo herkenbaar . Ik heb vorige week beslist een no buy aan te gaan, maar ik heb vandaag al bijna gefaald. Gelukkig heb ik volgehouden. Duimen dat het ons lukt

  Beantwoorden
  • Romina 24 juni 2015

   Ik duim voor je! Hopelijk lukt het mij ook


 2. Liesbeth 23 juni 2015

  leuk artikel! Alleen echt onhaalbaar voor mij, ik ben serieus koopverslaafd hihi! Maar tegenwoordig denk ik wel langer na en beter na voor ik iets bestel

  Liesbeth

  Beantwoorden
  • Romina 24 juni 2015

   Haha, ja maar dat is net de reden dat ik dit doe Ik ben ook nogal koopverslaafd :p Ik moet mezelf daarom echt eens leren inhouden!


 3. Nicole 23 juni 2015

  Wat knap en goed dat je dit doet zeg. Ik heb echt bewondering voor je. Ik heb eigenlijk deze zomer het tegenovergestelde. Ik heb heel het jaar gespaard omdat ik binnenkort naar Londen ga. Verder heb ik afgelopen weekend ook even flink (heel flink) geshopt in Duitsland haha.
  Nicole onlangs geplaatst…My Night RoutineMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 24 juni 2015

   Thanks! Veel plezier in Londen! Ik moet ook dringen nog eens gaan, al is het maar alleen voor mijn favoriete shampoo, de enige die ervoor kan zorgen dat mijn haar niet snel vet wordt


 4. Sanne Makeupgorgeous 23 juni 2015

  Veel succes! Knap dat je dit gaat doen. Ik zou dit beter ook eens doen, maar ik ben er zoo van overtuigd dat dit mij niet zal lukken. De verleiding is te groot om te kopen.
  Sanne Makeupgorgeous onlangs geplaatst…Outfit Of The Day: We all love rose!My Profile

  Beantwoorden
  • Romina 24 juni 2015

   Dankjewel! Je kan meedoen met mij als je wil, en positief denken dat het wel gaat lukken!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge