Orly Smart Gels in Glowstick + Gellak zonder beschadigde nagels?

Ik ben iemand die zelden zonder kleur op haar nagels rondloopt. Sommigen hebben het gevoel naakt te zijn zonder juwelen, ik heb dat gevoel wanneer ik geen nagellak draag. Maar soms zijn er periodes waarin ik niet veel zin heb om mijn nagels te lakken. Dat is wanneer gellak van pas komt! En nu denk je waarschijnlijk: “Dat is zo slecht voor je nagels”, en ik snap dat mensen dat denken, want ook ik heb mijn nagels er een keer door laten verpesten, maar lees zeker even verder want dit wil je dan zeker niet missen!

Ik probeerde al verschillende gellakjes uit en merkte enorme verschillen: Sensationails, Orly, en zelfs van Ebay. Ik kan je alvast dit zeggen: Als je een volledige set wil om gellak thuis te kunnen zetten, maar er geen fortuin aan wil uitgeven, ga dan voor de set van Sensationails. Deze is regelmatig ook in de aanbieding op bol.com, en ook ik kocht hem in de aanbieding voor zo’n 60€ denk ik. Hou wel in je achterhoofd dat je voor dit bedrag een LED lamp hebt (en geen UV lamp, waaronder je nagels een stuk langer moeten drogen!), en alle producten die je nodig hebt voor minstens 10 volledige manicuren. Ik grijp nog steeds simpelweg naar de doos van mijn sensationail set wanneer ik gellak wil zetten. En nee, ik heb er niets aan toegevoegd, die ene doos is letterlijk alles wat je nodig hebt.

Wanneer je dan eindelijk een volledige set hebt, hoef je op gebied van gellakjes echt niet per se bij dat ene merk te blijven. Zo ben ik overgeschakeld naar de Smart Gels van Orly, die ik dus wel gewoon met mijn Sensationails set gebruik. Dit werkt perfect! De reden dat ik overstapte naar de Orly Smart Gels? Deze beschadigen je nagels simpelweg veel minder dan elk ander gellakje dat ik al probeerde.

Ik bespreek kort even mijn tips om beschadigde nagels te voorkomen, daarna laat ik jullie een nieuw kleurtje zien van Orly! Eigenlijk is het aanbrengen heel erg simpel, maar ik volg niet alles wat er in de instructies staat! Dit is mijn manier:

 1. Gebruik cleanser om je nagels proper te maken
 2. Gebruik primer enkel op de randen van de nagels
 3. Breng een laagje basecoat aan en laat 30 seconden drogen
 4. Breng 2 laagjes kleur aan en laat elk laagje 60 seconden drogen
 5. Breng een laagje topcoat aan en laat 30 seconden drogen
 6. Gebruik cleanser om het plaklaagje van je nagels te verwijderen

Zoals je misschien merkt, gebruik ik geen buffer bovenop mijn nagels! Dit beschadigt volgens mij je nagels het meest en mijn grootste tip is dan ook om dit niet (te fel) te doen. Je kan dit héél lichtjes doen als je toch zeker wil zijn dat de gellak blijft zitten, maar de primer doet voor mij zijn werk meestal voldoende, ook al breng je die enkel op de randjes aan. Breng hiervan wel voldoende aan, want dit zal zorgen dat je gellak blijft zitten. Wanneer ik mijn nagels op deze manier doe, blijft de gellak ruim een week zitten. Na een tijdje zal je wel zien dat de randjes wat loslaten, maar dit maakt het verwijderen van de gellak net zo makkelijk zonder je nagels te beschadigen! Normaal zou je je nagels in aceton moeten laten weken. We weten allemaal dat dit echt niet goed is voor je nagels. Omdat ik geen buffer gebruik en mijn nagels dus hun glad oppervlak behouden, kan ik de gellak gewoon afpellen wanneer de randjes beginnen los te laten. Mijn nagels zijn totaal niet beschadigd, en zien eruit zoals voordien.

Genoeg over mijn methodes en gellak in het algemeen, over naar het nieuwe kleurtje van de Smart Gels van Orly: Glowstick!

Orly Smart Gels Glowstick - 1 Een fluo/neon gele kleur zoals je op onderstaande foto kan zien. Een echt  opvallend kleurtje, leuk voor de zomer en ideaal bij de neon trend.
Orly Smart Gels Glowstick - 4
Ik bracht hiervan 2 laagjes aan en zoals je kan zien is dat niet 100% dekkend. Dit kan makkelijk opgelost worden door een 3de laagje aan te brengen. De kleur is in het echt iets meer neon/fluo dan je hier op foto kan zien. Het lijkt hier gewoon geel, maar in het echt is het een speelse fluo gele kleur.

Orly Smart Gels Glowstick - 3 Dit lakje werkt net als alle andere Orly Smart Gels heel erg goed. Ik ga zeker nog meer kleuren van deze lijn kopen. Het zijn mijn favoriete gellakjes geworden. Orly Smart Gels Glowstick - 2

De Orly Smart Gels zijn verkrijgbaar bij Di voor een kleine 15€. 

Love, Romina

4 Comments

 1. Anneleen 30 juli 2014

  Orly vind ik zelf ook heel erg fijn! En dit is inderdaad en fel, fris en zomers kleurtje! Heel leuk!

  Beantwoorden
  • Romina D'Astolfo 2 augustus 2014

   Niet per se een kleurtje dat ik het hele jaar door wil dragen, maar voor nu zeker heel fijn!


 2. paula 19 oktober 2015

  Hoe doe ik de gellak eraf zonder mijn nagels te beschadigen gr paula

  Beantwoorden
  • Romina 21 oktober 2015

   Dat is heel lastig! Ik kan je aanraden om een peel off base coat te gebruiken. Je kan je gellak dan gewoon van je nagels aftrekken. Dit beschadigd je nagels nog steeds, maar een stuk minder. Ik kan je ook aanraden om je nagels niet te buffen voordat je gellak aanbrengt. Ik doe dat zelf ook niet meer en dit zorgt ervoor dat de gellak iets minder hecht zodat je je nagel minder beschadigd als je de gellak eraf trekt. Maar beide tips die ik je geef zullen er helaas ook voor zorgen dat je gellak iets minder lang blijft zitten. Ik heb helaas zelf nog geen ideale manier gevonden voor dit probleem. Wat ik je ook kan aanraden is om zo dun mogelijke laagjes aan te brengen van de gellak zodat hij toch zo goed mogelijk blijft zitten. De gellak eraf weken met aceton (wat meestal aangeraden wordt om gellak te verwijderen) werkt niet goed vind ik en door de aceton beschadig je je nagels nog steeds enorm. Dus ik zou mijn 3 tips eens proberen, misschien helpt het je! Als ik ooit een supergoede oplossing vind, deel ik die zeker in een artikel of filmpje op m’n blog!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge