Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Mijn makeup aanbrengen deed ik altijd al met kwasten. De beauty blender was dan wel iets dat ik graag wou proberen, maar ik vond het veel geld voor een spons, dus kocht ik het nooit. Toen ik hoorde dat de Miracle Complexion Sponge van Real Techniques een dupe zou zijn voor de beauty blender waagde ik mijn kans.


DSC_0010 Zoals je kan zien heeft deze een iets andere vorm dan de beauty blender. Deze heeft namelijk ook een platte zijde. Op zich maakt dit voor mij niet zo heel veel uit, want ik gebruik voornamelijk de bolle zijde.DSC_0016 Ik moet zeggen dat ik er in het begin geen fan van was (ik heb deze spons al een hele tijd), maar onlangs gaf ik hem een tweede kans, en ik kan niet meer zonder! Ik gebruikte hiervoor altijd een kwast om mijn foundation aan te brengen, maar dat vond ik er vaak vrij onnatuurlijk uitzien. Ik heb vrij veel donshaartjes op mijn gezicht, waardoor je foundation goed kan zien zitten wanneer het met een kwast aangebracht wordt. Maar dat is niet zo wanneer ik mijn makeup met deze spons aanbreng! DSC_0017

Ik gebruik de spons zowel vochtig als droog. Met vochtig bedoel ik het volgende: Ik knijp meerdere malen in de spons onder lopend water en laat hem zoveel mogelijk water opnemen. Hij wordt dan een stuk groter (wat handig is om foundation aan te brengen). Daarna knijp ik hem weer uit zodat het grootste deel van het water er terug uit is, maar de spons wel zijn formaat behoudt. Als laatste knijp ik hem nog eens uit in een propere handdoek, zodat overtollig water verdwenen is. Op deze manier werkt de spons echt het beste vind ik zelf. Ik denk dat hier mijn fout lag toen ik hem voor de eerste keer gebruikte, waardoor ik hem toen niet fijn vond.

DSC_0018

Op de verpakking staat op welke manier je de spons kan gebruiken. Ik gebruik vooral de bolle zijde voor mijn hele gezicht en de punt voor kleinere plaatsen zoals onder mijn ogen en voor concealer.IMG_0473Ik kan deze spons zeker aanraden en ik zou hem onmiddellijk opnieuw kopen. Zeker voor zijn prijs!

De Real Techniques Miracle Complexion Sponge is te koop bij webshops zoals The MakeUp Spot en Boozyshop en kost een kleine 6€.

Love, Romina

8 Comments

 1. Ik ben hier ook een grote fan van geworden! Ik gebruik hem elke dag om de concealer onder mijn ogen uit te blenden.

  Beantwoorden
  • Romina D'Astolfo 21 juli 2014

   Voor concealer gebruik ik hem ook! Ik koop hem zeker opnieuw als hij versleten is
   Dankjewel om te lezen en te reageren!


 2. Sanne Makeupgorgeous 21 juli 2014

  Klinkt erg goed. Ik gebruik meestal een kwast om mijn foundation aan te brengen maar deze manier lijkt ook erg goed, zeker als hij de foundation zo natuurlijk aanbrengt.

  Beantwoorden
  • Romina D'Astolfo 21 juli 2014

   Ja deze spons brengt foundation veel natuurlijker aan dan een kwast vind ik Ook heb ik een foundation herontdekt dankzij deze spons! Ik vond het echt niet goed met een kwast of met de handen aangebracht, dus liet ik hem liggen, maar ik probeerde het nu met deze spons, en dit werkt wel heel goed! Heel blij mee dus!


 3. Rani 21 juli 2014

  Deze zou ik nog graag willen hebben, lijkt me erg fijn! Ik merk ook dat een kwast snel een streperig effect geeft!

  Beantwoorden
  • Romina D'Astolfo 21 juli 2014

   Helemaal mee eens! Ik raad hem echt aan. Ik kan er niets negatiefs over bedenken!


 4. patoirblog 23 juli 2014

  Je bent er erg positief over! Hier moet ik eens naar kijken!

  Beantwoorden
  • Romina D'Astolfo 23 juli 2014

   Ja ik gebruik hem nu elke dag en kan niet meer zonder! Mijn makeup ziet er echt ZO veel natuurijker uit!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge