Review – Essence Oogschaduws + Haarelastiekjes

Hoewel ik de laatste tijd steeds meer naar de iets luxere producten nijg, kan ik het toch niet laten om af en toe (lees: heel vaak ) nog een budget product mee te nemen als ik in Kruidvat ben. Onlangs zag ik deze Essence oogschaduws liggen. Bij elke oogschaduw zat een haarelastiekje in een gelijkaardige kleur die me enorm deden denken aan de Invisibobble. Vandaag deel ik mijn mening over zowel de oogschaduws als de haarelastiekjes. Kijk je mee?

!!!Essence oogschaduw-01- DaintyRibbons.com-3

Ik nam 3 kleurtjes mee, 08 Apricotta, 15 Hazel me not! en 18 All I need, in de hoop dat ik een mooie ooglook kon maken met deze kleuren.
!!!Essence oogschaduw-01- DaintyRibbons.com-2

Een shimmery, licht roze/peachy kleur, een matte bruine en een shimmery champagnekleur. Vooral deze laatste leek me heel mooi!
!!!Essence oogschaduw-03- DaintyRibbons.com

De verpakking is niet heel bijzonder, eerder een simpele verpakking zoals we gewoon zijn van Essence. Niets mis mee, zeker niet voor het prijsje.
!!!Essence oogschaduw-05- DaintyRibbons.com

!!!Essence oogschaduw-04- DaintyRibbons.com

En dit zijn de swatches. Zoals ik eerlijk gezegd al verwacht had, is vooral de matte kleur teleurstellend. Een goed gepigmenteerde matte oogschaduw is nogal moeilijk te vinden en al zeker bij een budget merk. En helaas is ook deze niet goed gepigmenteerd. De andere kleurtjes vallen op zich goed mee wanneer ik ze swatch, maar op de ogen vallen ze allemaal een beetje weg helaas.
!!!Essence oogschaduw-06- DaintyRibbons.com

Bij deze de ooglook die ik ermee maakte (don’t mind the eyebrows! Ik laat ze even uitgroeien zodat ik ze weer grondig onder handen kan nemen met mijn Shaped Hair Removal Strips van Eylure ). Op deze foto zie je praktisch niets van de oogschaduw.
Essence oogschaduw-01- DaintyRibbons.com

En ook hier is de oogschaduw moeilijk te vinden. Ik heb redelijk moeten opbouwen om dit te bekomen en zelfs dan is de oogschaduw amper zichtbaar, hoewel ik ook een oogschaduwbasis heb gebruikt waardoor de oogschaduw net eruit zou moeten springen. Je ziet ook echt niet dat ik 3 kleuren heb gebruikt, wat wel degelijk het geval is. Nog een ander nadeel is dat de oogschaduws (vooral de shimmery kleuren) nogal wat fallout hebben waardoor je hele gezicht onder de glitter komt te zitten. Niet echt een look waar ik voor ga! :p Echt heel jammer, maar deze oogschaduws stellen echt teleur.
Essence oogschaduw-02- DaintyRibbons.com
Essence oogschaduw-03- DaintyRibbons.com

En dan hebben we de haarelastiekjes nog. Ik had gehoopt dat ze een goede dupe zouden zijn voor de Invisibobble, maar persoonlijk vind ik deze elastiekjes absoluut niet fijn. Ze zijn enorm dik, wat ik sowieso al niet mooi vind in mijn vrij fijne haar. Je ziet dan namelijk meer van de rekker dan van mijn haar wanneer ik een staart draag. :p Daarnaast vind ik ze nogal moeilijk om terug uit mijn haar te halen. Ze trekken redelijk wat haar mee uit en dat is natuurlijk niet wat je wil als je al zo’n dunne staart hebt. :p
!!!Essence oogschaduw-02- DaintyRibbons.com

Mijn eindoordeel over deze oogschaduws met elastiekje? Ik zou ze laten liggen. Ik heb ze onlangs nog in de uitverkoopbakken zien liggen, maar ook voor dat prijsje zou ik passen.
!!!Essence oogschaduw-01- DaintyRibbons.com

Hebben jullie deze in huis gehaald?

6 Comments

 1. Vanessa 19 mei 2015

  Zo jammer dat de oogschaduws niet goed zichtbaar zijn. In het doosje zien ze er mooi uit!

  Beantwoorden
  • Romina 19 mei 2015

   Ik vind het ook jammer, ze zagen er inderdaad goed uit..


 2. Saraya 19 mei 2015

  ik heb ze laten liggen, jammer van het pigment want je ziet idd niets op je oogleden
  X
  Saraya onlangs geplaatst…Nieuwe Favoriet / So Elixir Purple Eau De Parfum!..My Profile

  Beantwoorden
  • Romina 19 mei 2015

   Dat was een goede keuze! Inderdaad heel jammer


 3. anna 19 mei 2015

  Zonde van de oogschaduws.
  anna onlangs geplaatst…MLBB #20 | 400e ARTIKEL, WIMPEREXTENSIONS EN PORTFOLIOMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 20 mei 2015

   Inderdaad.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge