Review – Nars And God Created The Woman Eye Kit

Een primeur op mijn blog: Nars! Dit palette zat echt al maanden in mijn hoofd en ik kon het maar niet vergeten. Het feit dat het een setje vormt met een kwastje en een mini van de oogschaduwbasis van Nars (die ik ook echt al jaren wil proberen), zorgde ervoor dat ik uiteindelijk een bestelling plaatste bij Sephora en mijn eerste Nars producten in huis haalde. Ik begin vandaag met een review van deze ‘And God Created The Woman’ Eye Kit. Lees je mee?

SAMSUNG CSC

Onder het moto van ‘save the best for last‘, begin ik met de oogschaduwbasis en het kwastje dat je bij het palette krijgt. De oogschaduwbasis wilde ik al proberen sinds Ingrid van MissGlamorazzi op youtube in een video vertelde dat deze oogschaduwbasis haar vette oogleden kon temmen. Laat dat nu net iets zijn dat ook ik nodig heb!
SAMSUNG CSC

De oogschaduwbasis zit in een matte verpakking (zoals meestal bij Nars) en heeft een doe foot applicator zoals we dat wel eens noemen, wat ik persoonlijk het fijnste vind om de basis mee aan te brengen.
SAMSUNG CSC

Verder is deze basis wit als je hem aanbrengt, maar wanneer je hem uitsmeert wordt hij transparant en zie je er niets van terug op je oogleden. Ik kan hier vrij kort over zijn: hij werkt gewoon goed. Vergeleken met de primer potion van Benefit, vind ik hem eigenlijk gewoon even goed. Dat is handig, want Benefit is niet dierproefvrij en die oogschaduwbasis wil ik dus ook niet meer opnieuw kopen wanneer mijn huidige exemplaar op is. Jup, deze Smudge Proof Eyeshadow Base van Nars wordt mijn nieuwe go to oogschaduwbasis!
SAMSUNG CSC

Als tweede krijg je er ook een kwastje bij. Het kwastje is schuin afgesneden en dat maakt het eigenlijk heel erg veelzijdig. Ik probeerde een volledige look te maken met enkel dit kwastje en zoals je straks zal zien, lukte dat behoorlijk.
SAMSUNG CSC

Met de platte kant bracht ik de basiskleur aan op mijn oogleden en met de punt bracht ik een iets donkerdere kleur aan in de crease. De kwast is heel zacht en fluffy, dus ook blenden is geen probleem.
SAMSUNG CSC

En dan nu: het palette. De ster van dit artikel! Zoals we gewoon zijn van Nars, heeft het palette een mat zwarte verpakking. Ik vind dit zo enorm mooi! Pluspunten voor Nars!
SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Wanneer je het palette opendoet, ziet er eerst een plastiekje op de oogschaduws met daarop de opdruk NARS. Veel heb je hier niet aan, maar het is toch weer dat extraatje dat je bij een luxe merk als Nars wel kan verwachten en dat ik ook erg apprecieer aan dit soort merken.
SAMSUNG CSC

En dan de kleuren. Ze zijn nog mooier in het echt dan ik verwacht had tijdens de bewondering ervan op het internet. Er zitten 4 vrij neutrale kleuren in, maar ook 2 donkere kleuren die totaal niet op elkaar lijken. Je kan met dit palette dus veel kanten uit.
SAMSUNG CSC

En dan is het tijd om te swatchen!
SAMSUNG CSC

De eerste rij:
SAMSUNG CSC

De tweede rij:
SAMSUNG CSC

De pigmentatie is top! Zoals ik verwacht had van Nars, hoewel ik er nog nooit iets van geprobeerd had. De oogschaduws zijn niet korrelig, maar wel heel zacht. De kleuren zijn allemaal zodanig verschillend dat je er echt enorm veel looks mee zou kunnen maken, zowel neutraal als eerder richting smokey.
SAMSUNG CSC

En natuurijk heb ook ik een look gemaakt. Ik ging voor een neutrale look omdat ik die dag nergens naartoe moest, maar jullie hebben ondertussen vast wel door dat je er ook veel donkerdere looks mee zou kunnen maken!
SAMSUNG CSC

Ik gebruikte de eerste kleur op de tweede rij op mijn ooglid en de eerste kleur op de eerste rij in de crease en in de buitenste ‘V’.
SAMSUNG CSC

En dit was het resultaat: Een heel neutrale, alledaagse look, die je voor ’s avonds makkelijk nog wat zou kunnen aanzetten met de donkerbruine kleur bijvoorbeeld.
SAMSUNG CSC

Ik ben echt enorm blij met dit palette. De kleuren zijn helemaal mijn ding! Het palette is verder ook echt heel compact, wat ik echt geweldig vind, want ik ben niet zo voor de bulky palettes. Dit palette is weer zo’n perfect palette om mee op reis te nemen, net omdat het zo klein is, maar ook omdat je er dus zoveel kanten mee uit kunt. Bovendien vind ik de prijs enorm goed meevallen. Via Sephora betaal je voor deze Nars And God Created The Woman Eye Kit 45€. Hiervoor krijg je 6 oogschaduws, een kwastje en een oogschaduwbasis terug. Een echt toppertje als je het mij vraagt!
SAMSUNG CSC

Wat vinden jullie van dit palette?

Dit merk is dierproefvrij.

18 Comments

 1. anna 20 april 2015

  Wauw, wat een mooie tinten!

  Beantwoorden
  • Romina 20 april 2015

   Ja he, ik ben er echt zo blij mee!


 2. beautifulday4makeup 20 april 2015

  Ik vind het een erg mooi palette
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Hoe reis jij? Reis essentialsMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 20 april 2015

   Helemaal mee eens!


 3. Michelle Kaiser 20 april 2015

  Mag ik zeggen dat hij perfect is? Wel he hahaha. Nee ik zit te dollen, maar hij is wel echt heel erg mooi en perfect om verschillende looks mee te maken. Hopelijk maak je nog eens een keer een blogpost met diverse looks die je ermee hebt gemaakt. Ik ben namelijk wel nieuwsgierig geraakt.
  Michelle Kaiser onlangs geplaatst…Aanrader! WenkbrauwpotlodenMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 20 april 2015

   Dat mag je zeker zeggen! Hij is inderdaad heel erg mooi! Ik zal mijn best doen om nog wat looks ermee te maken, maar dat gaat pas lukken wanneer ik terug ben van vakantie helaas. Dus binnen een tweetal weekjes zal ik proberen nog een look te posten!


 4. Jana 20 april 2015

  Het is echt een prachtig palette! Ik had er ook eventjes aan gedacht om deze te kopen maar ik had toen nog maar net het grote Narsissist palette gekocht (waar ik ook heel blij mee ben). Die oogschaduwbasis zou ik ook wel eens willen proberen!
  Jana onlangs geplaatst…e.l.f. Luscious Liquid Lipsticks Perfect Pink & Cherry TartMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 20 april 2015

   Dat Narsissist palette is ook echt heel mooi! Ik snap dat je dit palette dan niet ook gekocht hebt, want het zou misschien een beetje veel ineens zijn. De oogschaduwbasis valt tot nu toe in de smaak! Moest dat veranderen, dan komt er volgende week een aparte review daarvan!


 5. Maaike 20 april 2015

  Je hebt er een ontzettend mooie, subtiele naturel look mee gemaakt! En de pigmentie van dat palette : wauw
  Maaike onlangs geplaatst…Weekly Journal #40 – Deadlines, hardlopen & verjaardagsfeestjeMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 20 april 2015

   Dankjewel! Ja de pigmentatie is geweldig!


 6. Ellen 20 april 2015

  Oh ik ben jaloers! Alle producten zien er prachtig uit!
  Ellen onlangs geplaatst…Fashion / Streepjes en kantMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 22 april 2015

   Hihi Ik vind ze ook heel mooi!


 7. Jana 20 april 2015

  Wow ik vind het een enorm mooi palette
  Jana onlangs geplaatst…Fa Fresh & Dry Lotus Flower en Green TeaMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 22 april 2015

   Ik geef je geen ongelijk


 8. Beauty Treasures 26 april 2015

  Ik heb dit palet ook, zeer mooi!! Maar eigenlijk krijgt het veel te weinig liefde.. ik moet het wat vaker gaan gebruiken!
  Beauty Treasures onlangs geplaatst…VIDEO | OPGEBRUIKT & KLEINE REVIEW #17 MAART 2015My Profile

  Beantwoorden
  • Romina 1 mei 2015

   Ja zeker doen, het is zo’n goed palet!


 9. Anneleen-Teasistars 13 mei 2015

  Wauw dit is een heel mooi palette! En je hebt ook een hele mooie ooglook gemaakt. Echt heel mooi!
  Anneleen-Teasistars onlangs geplaatst…SNAPSHOT // FACE & HAIR PAMPERING DU JOURMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 13 mei 2015

   Dankjewel! Ik heb op vraag van iemand nog een look gemaakt met dit palette die binnenkort ook online komt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge