Review – Sensationail Fuse Gelnamel in Lightning Jolt

Gellak, je kan er niet meer naast kijken. Ze zijn overal en ze zijn met z’n velen! En het blijft niet bij de ‘gewone’ gellak. Er worden steeds meer nieuwe formules ontwikkeld om het lakken van je nagels zo aangenaam mogelijk te maken met een zo lang mogelijke houdbaarheid. Ook Sensationail probeert hierop in te spelen met hun nieuwste gellak: Fuse. Ik testte er eentje in de kleur Lightning Jolt. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan snel verder!


SAMSUNG CSC

Zoals op de dop van het flesje al te zien is, is Lightning Jolt een transparante gellak met glitter. Ik heb al meerdere gellakjes, maar nog geen met glitters, daarom koos ik voor deze. Een andere reden was ook omdat ik de andere kleuren gewoon niet zo vernieuwend en mooi vond.
SAMSUNG CSC

En dit is hoe het lakje eruit ziet. Veel glitter, zo lijkt, waarmee je je nagel volledig kan bedekken. Maar uiteindelijk zal blijken dat dat niet zo is. Het is een dikke substantie, misschien zelfs dikker dan de andere gellakjes (van sensationail en van andere merken) die ik al probeerde. Dat zorgt er jammer genoeg voor dat de glitters met 1 laagje moeilijk verdeeld kunnen worden. Er komen lang niet zoveel glitters op je nagel terecht als dat je zou verwachten als je het kwastje zo ziet, en ze verdelen nogal ongelijkmatig door de dikte van de formule.
SAMSUNG CSC

Dit is het resultaat dat ik kon bekomen na 3 laagjes. Ik gebruikte geen basis kleur, enkel de glitterlak. Natuurlijk zou je met 2 laagjes genoeg hebben als je de glitter over een andere kleur aanbrengt. Maar na 1 laagje (wat volgens sensationail genoeg zou zijn bij deze fuse lakjes) is de verdeling van de glitter echt niet mooi.
SAMSUNG CSC

Oké, de nagels zijn gelakt. Wat vind ik nu van de houdbaarheid en werking van dit lakje? Ik ben er geen fan van. Misschien zijn de gewone kleurtjes beter, maar zoals je kan zien zijn de tippen van mijn nagels niet bedekt. Niet dat ik daar geen lak heb aangebracht. De lak lijkt gewoon terug omhoog te kruipen zodra je onder de lamp gaat met je nagels. Hierdoor krijg je dus iets dat lijkt op tipwear, hoewel je de lak pas hebt aangebracht.
SAMSUNG CSC

Verder vind ik ook dat de gellak niet zolang bleef zitten als andere gellakjes. Opnieuw, dit zou kunnen liggen aan het feit dat ik enkel dit glitterlakje heb geprobeerd, hoewel ik van glitterlak net zou verwachten dat deze langer blijft zitten. Na enkele dagen (ongeveer 4) begon de gellak al af te bladeren, wat ik erg teleurstellend vind voor een gellak én een glitterlak. Ik vermoed dat dit komt door de dikke substantie en het feit dat ik 3 laagje nodig had.
SAMSUNG CSC

Over het algemeen ben ik niet zo tevreden over deze Fuse gelnamel van Sensationail. Ik wil misschien wel eens een gewoon kleurtje proberen om te zien of die beter zijn, maar de kleuren die op dit moment beschikbaar zijn op bol.com spreken me niet genoeg aan om er opnieuw €11,99 aan uit te geven. Ik ga voor die prijs liever voor een Essie lakje, want die blijven op zich al zeker een week zitten bij mij.
SAMSUNG CSC

Dit merk is dierproefvrij.

4 Comments

  1. beautifulday4makeup 25 maart 2015

    Wat jammer dat dit nagellakje tegen valt
    beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Yves Rocher Zero Defaut flawless skin foundationMy Profile

    Beantwoorden
  2. Wat jammer dat hij tegenvalt, het kleurtje is wel erg mooi! Maar voor die prijs heb je inderdaad al gauw wat betere lakjes!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge