Review – The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter

Vandaag is het eindelijk tijd voor een artikel dat ik al heel lang wil delen met jullie. Eigenlijk moest hij vorige week al online komen, maar door mijn slechte planning (whoops) is dat niet gelukt. Maar hier is hij dan eindelijk: mijn review van de The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter. Een hele mond vol, maar zeker de moeite waard om even verder te lezen!

Deze cleansing butter van The Body Shop kwam onlangs nog in mijn Stash Trash artikel voor. Dit is dus ondertussen mijn 2de pot en dat zegt volgens mij al wel iets over hoe deze review zal uitdraaien.
The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter-01- DaintyRibbons.com-3

De verpakking is niet heel bijzonder: een simpel, plat doosje met draaidop dat 90 ml bevat. Het product dat erin zit daarentegen is des te bijzonderder. Het is een vaste, witte substantie die een beetje lijkt op kokosvet.
The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter-02- DaintyRibbons.com

Om het product te gebruiken, schraap je met je vinger een kleine hoeveelheid uit de pot. De hoeveelheid die je hier ziet is ongeveer wat ik gebruik voor mijn hele gezicht. Afhankelijk van de hoeveelheid make-up die ik draag, gebruik ik een tikkeltje meer of minder, maar veel zal het zeker niet schelen.
The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter-03- DaintyRibbons.com

Hier kom ik al direct op een eerste voordeel van dit product: het is enorm zuinig in gebruik! Zoals je kan zien is er amper iets uit de pot verdwenen na het eerste gebruik.
The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter-04- DaintyRibbons.com

Wanneer het product in aanraking komt met je huid, begint het langzaam te smelten door de warmte van je lichaam. Je kan dus best een kleine hoeveelheid opwarmen tussen je vingers en het daarna aanbrengen op je droge gezicht.
The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter-05- DaintyRibbons.com

Het product verandert dan in een olie, die alle make-up aantrekt als een magneet. Ik begin meestal bij mijn ogen aangezien daar de grootste hoeveelheid lastige make-up zit (lees: mascara :D). Deze cleansing butter heeft totaal geen moeite met het verwijderen van mascara en andere make-up. Zelfs waterproof mascara is geen enkel probleem.
The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter-06- DaintyRibbons.com

Het product is bedoeld voor alle huidtypes en daar kan ik me zeker in vinden. Zelf heb ik een vette huid die nogal gevoelig is voor producten en snel rood wordt. Met deze cleansing butter komt mijn huid goed overeen want ik heb nergens last van: geen roodheden na het reinigen, geen prikkende ogen, geen trekkerig gevoel, geen extra vette huid na gebruikt, …
The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter-07- DaintyRibbons.com

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter-08- DaintyRibbons.com

Dit is hoe The Body Shop het product omschrijft. Helemaal mee eens. Ze raden aan om het af te spoelen of met een warm katoenen doekje van je huid te nemen. Zelf spoel ik het gewoon af met lauw water, dat werkt prima.
The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter-09- DaintyRibbons.com

De ingrediënten zien er ook goed uit! Geen Alcohol en geen parfum. De geur van dit product is dan ook heel neutraal.
The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter-10- DaintyRibbons.com

Ik was al een enorme grote fan van The Body Shop voordat ik begon met bloggen en dat zal niet snel veranderen als het van dit product afhangt. Ik zweer bij dit product en zal dit telkens weer opnieuw kopen.
The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter-11- DaintyRibbons.com

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter kost €13,00 voor 90ml. Ikzelf vind het zijn prijs meer dan waard aangezien het heel zuinig in gebruik is en voor mij simpelweg de beste make-up remover is. Bovendien zijn er vaak kortingsacties bij The Body Shop waardoor je het makkelijk aan een zelfs goedkopere prijs kan vinden.
Dit merk is dierproefvrij.

29 Comments

 1. Ik ben dol op dit product en ik zweer erbij voor mijn oogmake-up. Maar dat wist je al
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Ga je mee? Brusselse Persdagen – Deel 2My Profile

  Beantwoorden
  • Romina 6 mei 2015

   Dat wist ik inderdaad al Het is inderdaad geweldig voor oogmake-up


 2. anna 5 mei 2015

  Wat goed dat er geen alcohol en parfum in zit, klinkt echt als een heel fijn en goed product!
  anna onlangs geplaatst…BUDGET REVIEW | KRUIDVAT 3 IN 1 REINIGERMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 6 mei 2015

   Is het zeker!


 3. Hannelore 5 mei 2015

  aaah ben zo benieuwd naar dit product, maar ik heb nog zoveel make up removers en cleansers in de kast staan dat ik tegen mezelf heb gezegd om deze eerst op te maken en dan pas iets nieuws te kopen.

  Beantwoorden
  • Romina 6 mei 2015

   Ja dat snap ik Erna moet je deze zeker eens proberen, ik laat mijn andere producten staan omdat ik dit het liefst gebruik. Hoewel ik die andere producten best ook eens zou opmaken


 4. Mariebeauty 5 mei 2015

  Ik ben hier best benieuwd naar! Hij lijkt me erg fijn !
  Mariebeauty onlangs geplaatst…L’oréal • Mythic Oil.My Profile

  Beantwoorden
  • Romina 6 mei 2015

   Zeker eens proberen! Nu is er 25% op dus zeker de moeite!


 5. Anke 5 mei 2015

  Ok, I need it ! Helemaal overtuigd nu

  Beantwoorden
  • Romina 6 mei 2015

   Yes you do! Er is nu 25% korting bij TBS dus grijp je kans


  • Anke 6 mei 2015

   Oh. Mijn. God. Dat had je nu niet moeten zeggen :p
   Anke onlangs geplaatst…PoriënMy Profile


  • Romina 6 mei 2015

   Haha sorryyy! Ik ga er morgen even een paar inslaan En ik denk dat ik eentje meeneem voor een winactie waarin ik favorieten ga weggeven Deze MOET er dan echt in


 6. Saraya 5 mei 2015

  Oo klinkt heerlijk
  Hier ben ik nu wel nieuwsgierig naar nu
  X
  Saraya onlangs geplaatst…Essence Love & Sound Eyeshadow!..My Profile

  Beantwoorden
  • Romina 6 mei 2015

   Het is echt een geweldig product! Een absolute favoriet!


 7. Bianca 5 mei 2015

  Klinkt echt heel fijn, mooie verpakking ook wel!

  Beantwoorden
  • Romina 6 mei 2015

   Hij is ook echt heel fijn! En de verpakking is inderdaad wel mooi


 8. Sparklesofmakeup 6 mei 2015

  Oh leuk om te horen, want dit product kende ik nog niet! Ik heb wel een mini olie hiervan om mijn oogmakeup te verwijderen. Ook heel tevreden over. Deze neem ik altijd mee op reis

  Voorlopig ga ik deze wel niet kopen. Net hetzelfde als Hannelore aan de hand. Ik heb nog veel te veel reinigers staan die ik eerst ga opmaken om er vervolgens pas nieuwe te kopen
  Sparklesofmakeup onlangs geplaatst…Mijn 20 favoriete communie & vormsel foto’sMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 6 mei 2015

   Is dat die olie in een wit flesje? Ik heb daar ook eens een mini van gehad en die vond ik ook wel fijn, maar dit is echt nog 10x beter, zonder overdrijven Als je producten op zijn moet je deze zeker eens proberen


  • Sparklesofmakeup 7 mei 2015

   Ga ik zeker en vast proberen!
   Sparklesofmakeup onlangs geplaatst…Barcelona in 2 dagenMy Profile


 9. Nicole 7 mei 2015

  Hij ziet er echt heel erg goed uit! En ook helemaal niet zo heel erg duur!
  Nicole onlangs geplaatst…Liphop Perfect Love LipstickMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 9 mei 2015

   Nee ik vind de prijs echt meevallen. Zeker omdat hij zuinig in gebruik is en gewoon echt supergoed werkt! Ik zou er zelfs meer voor betalen als dat zou moeten


 10. beautyvanille 7 mei 2015

  Met kamille is zooo fijn!
  Lijkt me echt een fijn product! xo
  beautyvanille onlangs geplaatst…STARGAZER CHROME NAGELLAK REVIEWMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 9 mei 2015

   Inderdaad echt fijn! Het is echt een top product!


 11. Ohhhh die lijkt me echt super! Ik ga straks even langs gaan.

  Beantwoorden
  • Romina 9 mei 2015

   Het is echt een aanrader!


 12. Anneleen-Teasistars 12 mei 2015

  Dit product klinkt inderdaad zalig! Wil ik zeker eens proberen als ik thuis ben!
  Anneleen-Teasistars onlangs geplaatst…SNAPSHOT // FACE & HAIR PAMPERING DU JOURMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 13 mei 2015

   Zeker doen!


 13. Charlotte 15 mei 2015

  Nu ben ik super benieuwd! Moet ik echt eens proberen, het doet er niet toe hoe grondig ik me ontsminck, de volgende morgen heb ik toch weer panda oogjes van de restjes hardnekkige mascara. Deze moet ik echt proberen nu
  X
  Charlotte
  Fashionhappens.Be

  Beantwoorden
  • Romina 18 mei 2015

   Ja dit is echt je redding dan haha Ik heb ’s morgens nooit restjes makeup op m’n gezicht als ik dit gebruik


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge