Rituals Sensational Soft Cleanser – Milde reiniger

Een goede en consistente huidverzorgingsroutine is iets waar ik snel de brui aan geef. Ik ben ’s avonds vaak te lui om een uitgebreide routine toe te passen die meerdere stappen inhoudt. Een goede reiniger is voor mij dan ook een echte must om mijn huid na een werkdag zo snel mogelijk zo schoon mogelijk te krijgen. Benieuwd of de Rituals Sensational Soft Cleanser dit kan bieden.

Beloftes

Wat Rituals claimt over deze reiniger: De Rituals Sensational Soft Cleanser is een magische reinigingsgel met kalmerende botanische extracten. De zachtste manier om het gezicht te reinigen: heerlijke gel die op de droge huid smelt tot een zachte olie en daarna verandert in een reinigende lotion. Voor een schone, ontspannen huid. Geschikt voor gevoelige/droge huid.

Na het lezen van deze omschrijving word ik meteen herinnerd aan mijn oude vertrouwde The Body Shop Sumptuous Camomile Cleasning Butter. Een goed teken alvast! Maar klopt het ook? Volgens Rituals kan je deze cleanser niet alleen gebruiken om je gezicht te reinigen, maar ook om je make-up te verwijderen. Hoewel ik niet makkelijk ben weg te slaan van mijn cleansing butter van TBS, ben ik benieuwd of deze cleanser van Rituals toch hetzelfde resultaat kan geven.

Structuur

De structuur van de reiniger is bijzonder, maar zeer aangenaam. Het is een gel die bij de warmte van je handen en huid smelt tot een melkachtige olie, wat heel zacht is op de huid. Tijdens het reinigen heb je geen of nauwelijks water nodig dankzij deze substantie. Enkel naspoelen met lauw water en klaar.

Mijn mening

Na uitgebreid testen kan ik een eerlijke mening geven, die eerlijk gezegd verdeeld is. De reiniger doet op zich zeer goed zijn werk en reinigt de huid goed. Door de olieachtige substantie zou deze reiniger inderdaad ook kunnen dienen als make-up remover. Ik merk echter dat deze reiniger niet krachtig genoeg is om alle mascara te verwijderen, wat toch wel een minpuntje is. Draag je vaak en veel mascara, dan kan je best nog een aparte remover gebruiken hiervoor. De Rituals Sensational Soft Cleanser kan je dan als 2de stap gebruiken om eventuele resten make-up te verwijderen en je huid goed te reinigen. Wel is het een reinigingsgel die kalmerend werkt en daardoor geschikt is voor de gevoelige huid. Na het gebruik van de reiniger blijft mijn huid zacht achter, wat een grote plus is.

Heb jij deze reiniger al uitgeprobeerd?

2 Comments

  1. Nicole 10 september 2017

    Ik was echt mega benieuwd hiernaar want hij leek me zo fijn, maar ik vind het wel echt een groot nadeel dat hij niet sterk genoeg is om al je mascara eraf te halen. Dat vind ik toch wel een vereiste.

    Beantwoorden
    • Romina 14 november 2017

      Ja inderdaad, dat vond ik ook heel jammer maar wel hetgeen dat voor mij bepaalt dat ik hem niet opnieuw zou kopen..


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge