Timeless Beauty Expo Gallo Romeins Museum Tongeren

Iets waar velen misschien niet bij stilstaan, is dat schoonheid niet enkel in de moderne tijd van belang is. Ook vroeger werd er van vrouwen al veel verwacht op dit gebied. Het Gallo Romeins Museum in Tongeren maakte hierrond een tentoonstelling: Timeless Beauty. Hierin wordt het verband gelegd tussen het heden, met behulp van foto’s van Marc Lagrange, en de kunst en schoonheid uit de oudheid.

.

Het bezoek

Afgelopen weekend bracht ik een bezoekje aan Timeless Beauty. Een tentoonstelling over schoonheid, dat kon ik natuurlijk niet missen en moest natuurlijk ook hier, op mijn blog, aan bod komen. Ik wil nog niet te veel verklappen, maar geef jullie wel graag een indruk van de tentoonstelling. Heb je nog voor 31 augustus de tijd en kans om in het Gallo Romeins Museum te geraken? Spring dan zeker even binnen, en laat je verrassen!

Tijdens een bezoek aan Timeless Beauty komt een mooie afwisselen tussen audio, video en foto. Met behulp van oude antieke teksten en beelden komt de oudheid naar boven. Dat wordt gecombineerd met filmpjes waarin schoonheid in de oudheid wordt nagebootst. Denk hierbij aan ontharen, opmaken en kleding. Daarnaast zijn er heel wat moderne foto’s van Marc Lagrange te bezichtigen, die stuk voor stuk kunstwerken op zichzelf zijn.

Nog niet overtuigd? In onderstaand filmpje geef ik een indruk van wat je kan verwachten. Ga écht even kijken, want de muziek in combinatie met de inrichting van het museum: no words! Alles is perfect op mekaar afgestemd en de muziek doet je volledig wegdromen! Zalig dus om even je hoofd helemaal leeg te maken op deze manier!

Kan je de video niet zien? Klik dan hier!

.

Audiotour

Gedurende je bezoek aan Timeless Beauty kan je gebruik maken van de audiotour. Hiermee kan je bij elk beeld, foto of voorwerp een plaatje scannen waardoor je een korte uitleg krijgt over datgene dat je gescand hebt. Er zijn zo’n 45 te beluisteren verhalen en je kiest natuurlijk zelf welke je graag hoort. Aan het einde van de tour kan je je echter aanmelden om de audiotour via mail toegestuurd te krijgen. Je krijgt dan een persoonlijk link met daarin je beluisterde en gemiste verhalen zodat je de tour eventueel thuis nog kan vervolledigen!

.

Eindoordeel

Net als vele anderen ben ik enorm onder de indruk van deze tentoonstelling. Het Gallo Romeins Museum in Tongeren heeft voor mij de reputatie steeds weer indrukwekkende tentoonstellingen in elkaar te steken, en ook deze keer weer zijn ze daar in geslaagd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge