Top 4 Verhuistips + Checklist

Onlangs ging ik samenwonen met mijn vriend, en maakte ik voor het eerste het stressvolle klusje van verhuizen mee. Hoewel verhuizen in de top 3 van meest stressvolle gebeurtenissen staat, zijn er heel wat nuttige tips om deze fase in je leven zo makkelijk en ontspannend mogelijk maken. Ik deel mijn top 4 tips.

.

1. Voorbereiding is het halve werk

Een eerste tip spreekt voor zich, maar kan niet genoeg benadrukt worden: Begin op tijd. Bij verhuizen komt veel kijken en bij je eerste verhuis zal je zeker wat over het hoofd zien. Maak daarom gebruik van een checklist die je vertelt wat je op welk moment voor dé dag moet doen om zo te vermijden dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Van opruimen tot de juiste info aan de juiste mensen doorgeven: Deze checklist omvat alles wat je zeker moet doen!

.

2. Maak een koffertje klaar

Verhuizen begint al zo’n 2 maanden op voorhand. Ook met het inpakken van spullen kan je best niet te lang wachten. Dat wil echter ook zeggen dat je niet meer zo makkelijk bij je spullen zal kunnen die je eventueel nog nodig hebt. En net op die momenten zal je zien dat het item dat je zoekt in de verst mogelijke doos zit. Pak daarom een koffertje in met daarin de absolute must-haves: extra kleding, toiletgerief, laptop, pyjama, opladers, …. Je kan deze lijst persoonlijk aanvullen, maar denk hierover goed op voorhand na.

.

3. Vraag om hulp

Verhuizen is niet niets. Er gaat heel wat tijd over en je to-do lijstje lijkt eindeloos. Wees dus niet geremd om om hulp te vragen. Vrienden en familie zullen, als dat kan, klaar staan voor je en een steentje bijdragen. Is dit toch te moeilijk om welke reden dan ook? Denk er dan eens over na om een verhuisbedrijf in te huren, zoals verhuisbedrijf Lelystad of verhuisbedrijf Veenendaal voor mijn Nederlandse lezers. Ik hoor het je al denken: “Is dat niet enorm duur?”. Nope! It isn’t! Of dat hoeft het althans niet te zijn. Verhuizen kan hier al vanaf €80 dankzij hun slimme aanpak en de inzet van zowel professionele verhuizers als streng geselecteerde en goed opgeleide studenten. Heb je mijn eerste tip niet helemaal kunnen toepassen? Ook dan kan je bij hen 365 dagen per jaar terecht voor een verhuis zonder stress inclusief dozen in- en uitpakken en meubels demonteren en monteren.

Verhuisbedrijf Utrecht behandelt verhuizingen van A tot Z voor iedereen, van privépersoon tot bedrijven als Hema, De Bijenkorf en Ikea. Van inpakken tot het bezemschoon opleveren van je oude woning; je kiest zelf hoeveel je uit handen geeft en hoeveel stress je laat afnemen door hen.

.

4. Maak foto’s

Ingewikkelde dingen die je zeker niet mag vergeten maar zo niet zal onthouden kan je best fotograferen. Ik denk dan vooral aan kabels zoals bij een televisie. Zo spaar je heel wat werk uit bij het aansluiten van toestellen in je nieuwe woning.

Als laatste misschien niet echt een tip, maar eerder een goede daad die je kan meenemen wanneer je verhuist. tijdens het inpakken kom je ongetwijfeld heel wat spullen tegen die je zelf niet meer nodig hebt, maar wel nog gewoon goed zijn. Je kan hier vast iemand anders blij mee maken. Denk er daarom eens over na om deze spullen naar bijvoorbeeld een tweedehandswinkel te brengen of te schenken aan een goed doel. Zo maak je andere mensen blij met ‘nieuwe’ spullen en neem je weer een stukje van je eigen stress weg. Win-win!

.

Heb jij nog tips?

5 Comments

 1. thebeautyblognl 30 juli 2017

  Wat een handige tips zeg! x

  Beantwoorden
  • Romina 3 augustus 2017

   Thanks! 😚


 2. Anneleen 1 augustus 2017

  Lang geleden dat ik nog eens gereageerd heb! Maar zeker handig tips
  Ik ben verhuisd rond Pasen en ons huis is nog steeds niet opgeruimd… we leven nog steeds half uit dozen o.a. omdat de kasten nog steeds niet geleverd zijn en dergelijke… Inderdaad zeer stressvol!

  Beantwoorden
  • Romina 3 augustus 2017

   Superlief dat je toch af en toe komt kijken en reageert hoor! 😚 Ohh haha, vervelend 🙈 maar komt wel goed he!


 3. Femcetera 7 augustus 2017

  Handige tips! Zeker de checklist!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge