Update ♥ Suikervrij Eten

Het zit erop! Ik heb een maand lang zoveel mogelijk suiker uit mijn voeding geband. Benieuwd hoe het ging en wat het me opleverde? Lees dan snel even verder!

sugar-973898_640

Hoofdpijn

Ik zal beginnen met de vraag die me het meest gesteld werd: “Heb je geen last van hoofdpijn gehad?”. Die vraag snap ik heel goed. Suiker bannen doet namelijk iets met je lichaam waardoor je als soort van afkickverschijnsel hoofdpijn zou kunnen krijgen. Mijn antwoord op deze vraag is eigenlijk heel kort: neen. Ik heb op geen enkel moment last gehad van hoofdpijn. Vooral in de eerste week zou je dit kunnen verwachten, maar bij mij was dat dus niet het geval.

pomegranate-open-196800_640

Gewichtsverlies

Het volgende dat waarschijnlijk iedereen zich afvraagt is hoeveel ik ben afgevallen. En hier zou het voor sommigen, die deze challenge ook willen aangaan, misschien wel teleurstellend kunnen zijn. Ik ben in de afgelopen maand namelijk ‘maar’ 2,5kg afgevallen.

pasta-503952_640

Struikelblok

Nuja, persoonlijk ben ik hier heel tevreden mee. Waarom? Omdat ik dit dieet eigenlijk relatief makkelijk vond om vol te houden. Het enige dat af en toe een struikelblok was: eten on the go. In dit geval is een broodje namelijk heel makkelijk, maar ook koolhydraten probeerde ik zoveel mogelijk te schrappen.

pasta-663096_640

Het schrappen van de koolhydraten is dus, volgens mij, het moeilijkste aan dit dieet. Maar zelfs ondanks dat ik ze niet 100% geschrapt heb, vind ik het resultaat goed! Het schrappen van suiker ging namelijk verrassend makkelijk en had volgens mij het grootste effect. Af en toe ‘zondigen’ met koolhydraten zorgde ervoor dat het makkelijk vol te houden was, maar hield het afvallen volgens mij niet al te hard tegen.

Conclusie

In het begin was het een beetje zoeken en moest ik vooral veel labels lezen op voedsel om producten met suiker te vermijden. Maar na zo’n 1,5 week wist ik eigenlijk wel vanbuiten wat ik wel en niet mocht eten. Hoewel er veel was dat ik niet mocht eten, was er ook meer dan genoeg dat ik wel mocht eten. Echt als een dieet voelde het dus niet voor mij.

Dit suikervrije dieet is er zeker eentje dat ik na mijn vakantie (ik vertrek vandaag met mijn vriend! ^^) terug zal oppakken. Het is voor mij makkelijk en lang vol te houden als ik mezelf 1 maal per week toelaat koolhydraten te eten.

Zijn jullie deze challenge al aangegaan?

8 Comments

 1. carolien 8 februari 2016

  Wat een mooi resultaat! Zelf zou ik het kei moeilijk vinden.
  carolien onlangs geplaatst…Favoriete tv series #16My Profile

  Beantwoorden
  • Romina 15 februari 2016

   Dankjewel!


 2. Bibiane 8 februari 2016

  Respect, ik zou er nooit aan beginnen (zelfkennis). Ik weet gewoon dat ik na 4 dagen mega boefkicks krijg…. Als ik dingen echt moet schrappen in een dieet begin ik er niet aan.
  Bibiane onlangs geplaatst…8 inspiratiebronnen voor je blogMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 15 februari 2016

   Dankjewel!


 3. Saraya 8 februari 2016

  Wauw wat goed van je, respect meid!
  Ik zou het zelf niet kunnen, al ben ik terug beginnen sporten en snoep ik minder dan voorheen en toen had ik het al moeilijk! Maar ik blijf het volhouden want ik moet namelijk ook een beetje afvallen
  X
  Saraya onlangs geplaatst…Unboxing DeautyBox / JanuariMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 15 februari 2016

   Dankjewel!


 4. beautifulday4makeup 9 februari 2016

  Eten on the go is echt een valkuil. Eentje waar ik mijn jammer genoeg vaak schuldig aan maak
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Hoe kun je mij als beautyblogger herkennen?My Profile

  Beantwoorden
  • Romina 15 februari 2016

   Ja als ik onderweg moet eten is het inderdaad lastig, maar het is toch vrij goed gelukt!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge