Weightloss Wednesday #2 ♥ Uzuma ♥ Ervaring en Resultaat

Ik ben iemand die enorm moeilijk afslankt. Ik doe vaak mijn uiterste best maar raak dan weer gedemotiveerd omdat het bij mij altijd trager gaat dan bij anderen of omdat ik simpelweg geen resultaat zie, ook al doe ik precies wat ik zou moeten doen. Dat is frustrerend! Maar onlangs verloor ik enkele kilootjes! Hoe precies? Uzuma! Lees snel verder!

2015-08-04-2015-DaintyRibbons.com-02

Aan wat het precies ligt dat ik zo enorm slecht afval, geen idee. Wat ik ondertussen wel heb ondervonden, is dat suiker bij mij de grootste boosdoener is. Pas wanneer ik alles waar suiker in zit uit mijn dagelijks voeding laat vallen (en dan bedoel ik echt alles, wat niet simpel is want in bijna alles zit tegenwoordig suiker), merk ik verschil en slank ik af.

Ik deed al eens eerder een detox kuur, samen met mijn ouders, in de hoop daarmee ook wat gewicht te verliezen: de citroensapkuur. Deze bestaat uit water, citroensap, ahornsiroop en cayennepeper. En wat was het resultaat? Na een week waren mijn ouders beide redelijk wat kilo’s kwijt. En ik? Niets! Helemaal niets! En dan bedoel ik letterlijk 0 gram! Het is ongeveer op dat moment dat ik besefte dat het wel de suiker moest zijn die ervoor zorgde dat ik geen gram afviel. Hoe kon er zo’n enorm verschil zijn tussen mijn ouders en mij? Je snapt waarschijnlijk wel dat dit voor mij echt enorm demotiverend en frustrerend was.

2015-08-04-2015-DaintyRibbons.com-01

Ik ontdekte onlangs een nieuw soort kuur: Uzuma. Ik las er veel over en toen ik wist dat deze kuur uit 100% natuurlijke sappen bestond, wist ik dat ik deze kuur wel een kans wou geven!

2015-08-04-2015-DaintyRibbons.com-04

Uzuma green juice programma’s bestaan uit 100% natuur: green juice dat ontstaat uit groenten en fruit door middel van een slow juice proces. Op deze manier worden vitaminen en mineralen maximaal behouden in hun sappen! Omdat deze sappen vers zijn en 100% natuurlijk, krijg je wat ‘bezinksel op de bodem van de sapjes (zoals je op de foto’s misschien wel kan zien). Dat is helemaal normaal en door de flesjes te schudden voordat je ze openmaakt los je dat helemaal op.

2015-08-04-2015-DaintyRibbons.com-03

Ik mocht een kuur van 21 sapjes uitproberen en volgde daarmee het programma SLIM.

2015-08-05-2015-DaintyRibbons.com-13

De sapjes worden compleet bevroren, gedeeltelijk bevroren of compleet vloeibaar geleverd in een goed geïsoleerde box. Je kan ze vanaf dat moment gewoon in de koelkast bewaren.

In de box ontvang je 3 x 7 sapjes. Je drinkt met andere woorden elke dag dezelfde 7 sapjes, maar dan in een andere volgorde. Bij het SLIM programma drink je elke 2 uur een sapje in een vooraf bepaalde volgorde. Tussen de sapjes door drink je uiteraard ook water. Naast de sapjes wordt er ook heel wat informatie meegeleverd. Zo vind je alle programma’s terug op telkens een individueel blad zodat je het makkelijk op je koelkast kan hangen, maar ook wat uitleg over de manier waarop de sapjes gemaakt worden.

2015-08-25-2015-DaintyRibbons.com-14

2015-08-25-2015-DaintyRibbons.com-15

Maar nu waar jullie waarschijnlijk het nieuwsgierigst naar zijn: Wat vond ik ervan? Wat is het resultaat? Wat is mijn ervaring met Uzuma? Ik geef je op al deze vragen antwoord!

I’m impressed! Ik had nooit gedacht dat een sapkuur van 3 dagen zoveel voor mij zou doen en dat ik er zo weinig ‘last’ van zou hebben!

Ik had me ’s morgens op dag 1 gewogen want ik wou uiteraard weten of er iets zou gebeuren met mijn gewicht in die 3 dagen. Na dag 1 schrok ik bijna toen ik opnieuw op de weegschaal ging staan! -1,7kg! Dat werkt natuurlijk enorm motiverend om verder te doen! Na dag 2 woog ik me opnieuw: -0,8kg! Opnieuw werd ik hier enorm blij van! Tot slot woog ik me na dag 3 een laatste keer: -0,3kg! Wauw! Ik ben in 3 dagen 2,8kg afgevallen! Nu is dat getal natuurlijk niet het belangrijkste. Hoe je je voelt is nog veel belangrijker! En dat is net waarom ik zo blij werd van deze kuur! Ik had meer energie dan anders, voelde me goed en strak in mijn vel, en heb slecht 2 keer een klein hongergevoel gehad. Bovendien was dit pas op dag 3 en was dit op het moment dat ik weer een sapje mocht drinken. Dat hongertje bleef dus niet langer dan 5 minuten hangen, want de sapjes vullen enorm goed!

Ik gebruikte tijdens de kuur de app die je gratis kan downloaden. Dit kan ik sowieso enorm aanraden want dan krijg je voor elk sapje dat je moet drinken een melding. Ik heb op die manier geen enkel sapje gemist en het programma perfect kunnen volgen.

2015-08-05-2015-DaintyRibbons.com-12

Laten we het nu even hebben over de smaak. Ik moet toegeven dat ik er een beetje schrik voor had. Groene sapjes zien er namelijk niet altijd even lekker uit. Maar deze sapjes waren oprecht heel lekker! Er was er maar eentje die ik ietsje minder vond, maar nog steeds vond ik deze absoluut niet vies! Ik bespreek ze allemaal eventjes kort:

Vibe
Bij dit sapje proef je vooral de rode biet. Ik hou persoonlijk echt van rode biet, dus ik vond deze heel lekker!

2015-08-04-2015-DaintyRibbons.com-05

Zen
Dit was mijn minst favoriete sapje. Door de boerenkool zaten hier nog wat kleine stukjes in, wat ik ietsje minder aangenaam vond. Maar nog steeds absoluut niet vies!

2015-08-04-2015-DaintyRibbons.com-06

Fuse
Opnieuw een sapje met rode biet, maar nu ietsje minder overheersend dan Vibe. Opnieuw een lekker sapje, vooral door de appel!

2015-08-04-2015-DaintyRibbons.com-07

Rise
Wortel en sinaasappel waren hier vooral aanwezig. Ook dit vond ik heel lekker! Ik hou sowieso enorm van wortel!

2015-08-04-2015-DaintyRibbons.com-08

Aura
Dit sapje smaakte heel fris en vooral de appel proefde ik hier goed in terug.

2015-08-04-2015-DaintyRibbons.com-09

Karma
Opnieuw een sapje met boerenkool, dat me net ietsje minder aansprak dan de andere sapjes. Maar prima te drinken!

2015-08-04-2015-DaintyRibbons.com-10

Shine
Ook dit sapje was heel lekker! Je proeft voornamelijk sinaasappel, dus dit sapje was net zoals Rise en Aura eerder fris en zoetig.

2015-08-04-2015-DaintyRibbons.com-11

Voor deze kuur van 21 sapjes betaal je €73,50, inclusief gratis levering. Dat is niet goedkoop, maar ik ben enorm blij dat ik deze sapjes geprobeerd heb en zou het zeker nog een keer doen. Het duurt maar 3 dagen (kan ook langer als je dat wil), wat perfect vol te houden is en ideaal is als je er op je strakst wil uitzien voor een feestje of een reis bijvoorbeeld. Bovendien houden ze op dit moment een summer sale, waarbij je 25% korting krijgt met de code SUSA2015! Als je graag een keer een sapkuur wil proberen, raad ik je Uzuma zeker aan!

Neem dus zeker eens een kijkje op Uzuma. Niet alleen vind je er alle informatie over de sapjes zelf, ze delen ook hele leuke artikels via hun blog, zoals deze lekker en gezonde hapjes!

Hebben jullie de sapjes van Uzuma al geprobeerd?

19 Comments

 1. Axelle 26 augustus 2015

  wauw klinkt heel goed! Maar ben wel benieuwd of je niet snel weer aankomt van zodra je weer ‘normaal’ eet?
  Axelle onlangs geplaatst…Winactie: flashtattoos!My Profile

  Beantwoorden
  • Romina 26 augustus 2015

   Ik merkte dat ik na de kuur niet echt behoefte had aan ongezond eten en daardoor niet ineens weer ongezond ofzo ging eten. Daardoor kwam het er bij mij niet terug aan.


 2. Ellen 26 augustus 2015

  Dit klinkt ideaal! Ik ben afgelopen jaar wat bijgekomen en wil deze kilo’s weg. Zo’n kuur lijkt mij wel zwaar, nee?
  Ellen onlangs geplaatst…Een nieuwe garderobe voor minder geldMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 26 augustus 2015

   Ik vond het eigenlijk totaal niet zwaar. Op dag 3 vond ik het ietsje moeilijker omdat ik anderen zag eten, maar de gedachte dat het ook al m’n laatste dag was zorgde ervoor dat ik het zonder ‘valsspelen’ vol kon houden Je hebt ook totaal geen honger. Het is een kwestie van zorgen dat je iets te doen hebt die 3 dagen. Ik heb toen bijvoorbeeld wat aan m’n blog gewerkt en dan vergat ik zelfs dat ik normaal zou moeten eten en nu niet ‘mocht’ eten


 3. Jamey - Beauty Unboxing 26 augustus 2015

  Wat leuk zeg !ik ken dit helemaal nog niet! Ben benieuwd hoe ik t zal vinden!
  Jamey – Beauty Unboxing onlangs geplaatst…My Jewellery Armcandy!My Profile

  Beantwoorden
  • Romina 26 augustus 2015

   Oh laat je iets weten als je het ook gaat doen? Ik vond het echt de moeite en helemaal niet zo moeilijk vol te houden!


  • Jamey - Beauty Unboxing 26 augustus 2015

   Ja doe ik!
   Jamey – Beauty Unboxing onlangs geplaatst…My Jewellery Armcandy!My Profile


 4. Bibiane 26 augustus 2015

  Het klinkt goed, maar ik zou zin krijgen om te knabbelen (ik volgde ooit al eens een vloeibare kuur en merkte dat dat wel erg tegenstak omdat ik niets kon ‘bijten’). Maar ik ben ook zo’n moeilijke afvaller, zeer frustrerend… Sinds mijn bevalling hebben de kilo’s nog geen afscheid genomen
  Bibiane onlangs geplaatst…Enkele van mijn favoriete YouTubersMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 26 augustus 2015

   Dat zin hebben in knabbelen snap ik helemaal! Maar ik moet zeggen dat ik dat pas op dag 3 had. En de gedachte dat dat al meteen de laatste dag was, zorgde ervoor dat ik het toch zonder problemen kon volhouden Als je moeilijk kan afvallen is dit misschien toch wel het proberen waard. Ik snap je frustratie helemaal, want ik val ook echt extreem slecht af. Ik was dus echt verbaasd toen ik op de weegschaal ging staan


 5. Saraya 26 augustus 2015

  Ik heb er al veel goeds van gelezen, en leuk voor te horen dat deze sapjes ook bij jou werken! Alleen eet ik ook veel te graag en vooral zoete dingen hahaha! X ik heb nog niet gevoel dat ik moet afvallen
  Saraya onlangs geplaatst…Unboxing / DeautyBox Augustus!My Profile

  Beantwoorden
  • Romina 26 augustus 2015

   Ik wil zelf wel een beetje afvallen, daarmee dat ik dit eens wou proberen! Maar ik wou ook liever in jouw schoenen staan en niet het gevoel hebben dat ik moest afvallen


 6. Michelle Kaiser 26 augustus 2015

  Wat fijn voor je dat je dit zo goed is bevallen. Top zeg. Ik houd alleen erg van een bordje avondeten en mn boterham. Voor mij zou dit niet geschikt zijn denk ik.
  Michelle Kaiser onlangs geplaatst…Ultieme favoriete mascaraMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 26 augustus 2015

   Ik kan helemaal begrijpen dat het niet voor iedereen geschikt zou zijn Het is ook echt iets dat je voor jezelf het best kan bepalen


 7. Mariebeauty 26 augustus 2015

  Super dat het voor jou gewerkt heeft! Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet zou kunnen volhouden denk ik …
  Mariebeauty onlangs geplaatst…Jafra • Sun protect • Lichaam en gezichtMy Profile

  Beantwoorden
  • Romina 26 augustus 2015

   Als ik het kan, kan iedereen het denk ik wel Ik dacht ook dat ik het echt heel moeilijk ging vinden of niet ging kunnen volhouden, maar echt het was veel makkelijker dan het lijkt! Je hebt totaal geen honger en als je op dag 2 en dag 3 ’s morgens op de weegschaal gaat staan ben je door het resultaat zo enorm gemotiveerd om ook die dag weer goed vol te houden!


  • Mariebeauty 26 augustus 2015

   Het is natuurlijk voor iedereen anders he!
   Mariebeauty onlangs geplaatst…Jafra • Sun protect • Lichaam en gezichtMy Profile


  • Romina 26 augustus 2015

   Is zeker waar! Je moet er zelf ook helemaal achter staan he


 8. Angelique 27 augustus 2015

  Wauw dit zou wat voor mij zijn! Jammer van de prijs
  Angelique onlangs geplaatst…Persoonlijk | Nooit gedacht dat ik…My Profile

  Beantwoorden
  • Romina 27 augustus 2015

   Ik weet niet of je het gezien hebt, maar in het artikel staat een kortingscode. Misschien helpt dit qua prijs?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge